Street race у Врбасу

Street race Vrbas 2008."Street race" трке аутомобила, које се организују  трећу годину за редом, одржане су протеклог викенда у Врбасу. На деоници пута од Врбаса према Србобрану, било је преко 150 аутомобила, посебно опремљених за овакве наступе, који су се тркали на стази дугој 201 метар.
Главни организатор Врбашанин Предраг Пејчић, живи 20 година у Шведској, већ три године за редом у свом родном граду организује овакву трку. "Оно  што се често догађа на путевима Србије сада је легално на једном месту и под пуном контролом, а циљ нам је да се смањи дивљање на улици. Присутни су   аутомобили и возачи из свих крајева Србије чак и из иностранства. Тркамо  се на стази дугој 201 метар или четвртини миље, стављајући акценат на технику старта аутомобила, што је најважније за победу у трци на 201 метар. Тркају  се по два возила, један на један, а време  мери као и прошле године машина са фотоћелијама и микроконтролером којима управља процесор", каже Пејичић.
Street race Vrbas 2008.Пре почетка трке сви аутомобили су продефиловали кроз центрар Врбаса и тако је најављено такмичење. Многобројна публика која се окупила да прати ову трку била је одушевљена. Ипак највише је било заљубљеника у атомобиле који су дошли да прикажу своје  моћно опремљне "љубимце четвороточкаше".
Уличне трке трајале су два дана, али већини такмичара, како сами кажу, најважније је било учествовати на овој манифестацији, јер су разменили искуства, дивили се својим "љубимцима", и наравно већ договорили за наредно окупљање.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"