Street race у Врбасу

Street race Vrbas 2008."Street race" трке аутомобила, које се организују  трећу годину за редом, одржане су протеклог викенда у Врбасу. На деоници пута од Врбаса према Србобрану, било је преко 150 аутомобила, посебно опремљених за овакве наступе, који су се тркали на стази дугој 201 метар.
Главни организатор Врбашанин Предраг Пејчић, живи 20 година у Шведској, већ три године за редом у свом родном граду организује овакву трку. "Оно  што се често догађа на путевима Србије сада је легално на једном месту и под пуном контролом, а циљ нам је да се смањи дивљање на улици. Присутни су   аутомобили и возачи из свих крајева Србије чак и из иностранства. Тркамо  се на стази дугој 201 метар или четвртини миље, стављајући акценат на технику старта аутомобила, што је најважније за победу у трци на 201 метар. Тркају  се по два возила, један на један, а време  мери као и прошле године машина са фотоћелијама и микроконтролером којима управља процесор", каже Пејичић.
Street race Vrbas 2008.Пре почетка трке сви аутомобили су продефиловали кроз центрар Врбаса и тако је најављено такмичење. Многобројна публика која се окупила да прати ову трку била је одушевљена. Ипак највише је било заљубљеника у атомобиле који су дошли да прикажу своје  моћно опремљне "љубимце четвороточкаше".
Уличне трке трајале су два дана, али већини такмичара, како сами кажу, најважније је било учествовати на овој манифестацији, јер су разменили искуства, дивили се својим "љубимцима", и наравно већ договорили за наредно окупљање.

КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

01. дец 2022. КУЛТУРА

Момчило Бакрач - "Прозор пре зазидавања"

У Јавној библиотеци "Данило Киш" у четвртак је представље...

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...