НБС о кретању курса динара

Народна банка Србије саопштила је данас да ће од уторка 1. јула изменити начин објављивања података о званичном средњем курсу динара. НБС ће од 1. јула, сваког радног дана до 18 часова, преко свог веб сајта објављивати податак о званичном средњем курсу динара према евру, који ће се примењивати од осам сати наредног радног дана, а тада ће се, као и до сада, формирати и објављивати курсне листе за званични средњи курс динара и према другим валутама.
    НБС ће, такође, сваког радног дана до 14 часова, преко свог веб сајта, објављивати и податак о кретању курса динара у току радног дана, односно индикативни курс на бази података о обављеној трговини на међубанкарском девизном тржишту до 12.30 часова, наведено је у саопштењу.
    На овај начин обезбедиће се да сви тржишни учесници, као и њихови клијенти, истовремено и благовремено буду обавештени о кретању курса динара, наведено је у саопштењу. НБС сматра да ће информација о курсу динара истог радног дана, а са применом од наредног дана, благовремено припремити учеснике за њихово девизно пословање и да ће допринети стабилнијим односима на девизном тржишту.
    Новина је утврђена изменама Одлуке о условима и начину рада девизног тржишта, а њен циљ је да се обезбеди правовремено информисање тржишних учесника о кретању курса динара, унапреди систем извештавања банака и омогући ефикаснији мониторинг токова на девизном тржишту, наведено је у саопштењу.
Извор: Танјуг

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"