Први међународни рукометни едукативни летњи камп "Таленти" у Врбасу

Од 5. до 10. јула Врбас ће бити домаћин I Међународног рукометног едукативног летњег кампа "Таленти", који ће окупити младе рукометаше узраста од 16 до 19 година из шест земаља. Оснивачи кампа, Ненад Вучковић и Аким Комненић, осмислили су програм намењен младим играчима који теже професионалној рукометној каријери. Током шест дана учесници ће имати прилику да учествују у осам индивидуално-групних тренинга, две психолошке радионице и два стручна предавања. Програм ће водити реномирани тренери, бивши и садашњи играчи и спортски стручњаци.

За тренинге бекова биће задужени Кирил Лазаров, Момир Илић, Кокуча Филиберто, Милош Митровић, Жарко Шешум и Лазар Кукић, док ће крила тренирати Милош Костадиновић и Петар Комненић. Пивотменима ће се посветити Бојан Бељански и Растко Стојковић, а голманима Никола Мариновић, Лука Радовић, као и Владимир Цупара и Голуб Докнић као гости. Александар Рогановић ће бити задужен за елементе одбране, док ће Ненад Њаради водити физичку припрему. Психолошке радионице водиће Бојана Јеличић, а о здрављу учесника бринуће Дом здравља Врбас и спортски физиотерапеут Александар Стојановић.

"Највећа одговорност је рад са младима, а наша обавеза је да их едукујемо и усмеримо на прави пут. Верујем да начин рада који представљамо на летњем кампу нуди нови приступ младим рукометашима. Камп се истиче по концепту кроз индивидуални рад и приступ сваком играчу. Поносан сам што се овакав пројекат реализује у Србији и што можемо понудити нешто ново у свету рукомета. Наш циљ је да млади играчи оду са кампа са новим сазнањима и другачијим погледима на спорт и тренинг. То нам је задатак. Желимо да подстакнемо младе људе да науче како се тренира, да на прави начин разумеју спорт и значај индивидуалног рада. Сваки играч ће радити на својој позицији индивидуално, кроз групни рад по разрађеним техничко тактичким темама, уз сталну корекцију тренера. На свакој позицији биће од једног до три тренера који ће константно радити са играчима, што гарантује максималну посвећеност. Са поносом најављујемо и две радионице спортске психологије које ће водити Бојана Јеличић, а које ће младим талентима помоћи да преброде потенцијалне проблеме, а свакако бих нагласио да је психолошка припрема у спорту област са највећим потенцијалом за напредак. Камп је отворен за све заинтересоване из света рукомета, посебно тренере", рекао је Аким Комненић, координатор и руководилац кампа.

Ненад Вучковић, директор кампа и промотер, не крије задовољство што је са пријатељем коначно успео да реализујемо идеју о којој су причали већ неко време.

"Мислим да је индивидуални приступ нешто што је преко потребно младим рукометашима, који желе да се остваре на професионалном нивоу. Радујем се нашем првом дружењу ове године и надам се да ће сви учесници бити пуни утисака по завршетку кампа и да ћемо се видети и следеће године. Када говоримо о будућности, планирамо да наредне године организујемо две смене кампа - једну за дечаке и другу за девојчице, са најеминентнијим тренерима и гостима. Такође, планирамо и радионице и семинаре за тренере током кампа, са циљем да овај пројекат прерасте у Летњу академију у наредним годинама", поручио је Вучковић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"