Обележена градска и храмовна слава - Спасовдан

У Врбасу је данас свечано обележен Спасовдан, градска и храмовна слава ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ. Церемонија сечења славског колача одржана је у свечаној сали општине Врбас. Обележавању Спасовдана присустововали су председник општине Предраг Ројевић, председница Скупштине општине Сања Жигић, чланови Општинског већа, одборници и грађани општине Врбас. Пре свечане церемоније, одржана је литургија у цркви Ваведења Пресвете Богородице.

Председник општине Предраг Ројевић истакао је да је прослава Спасовдана важан дан за општину Врбас.

"Спасовдан, слава наше општине је прилика да се сетимо своје традиције. Да се сетимо вишевековне историје града. Слава је прилика да истакнемо наше планове да унапредимо услове за живот свих грађана, у свим нашим насељима: Равном Селу, Савином Селу, Куцури, Змајеву, Бачком Добром Пољу, Врбасу. Зато градимо инфраструктуру, улажемо у градњу и реконструкцију домова културе, домова здравља, верских објеката, спорстких терена, вртића и школа, уређујемо атарске путеве, решавамо стамбено питање избеглих и расељених лица, градимо позоришну дворану и унапређујемо бригу о породици и деци", рекао је Ројевић и истакао да обележавање славе представља важан сегмент у животу заједнице.

"Као што објекти представљају предуслов и важан елемент економског, привредног и егзистенцијалног развоја, тако Спасовдан, наша слава, представља важан услов нашег духовног развоја и повезаности, нашу везу с историјом и традицијом и наш прозор у будућност. Свим грађанима општине Врбас честитам Спасовдан - славу наше општине", поручио је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"