Поново очишћене две депоније у Врбасу и Куцури

На основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, очишћене су депоније грађевинског материјала у Куцури и Врбасу. Забрањено је депоновање отпада на свим сметлиштима у општини Врбас, осим на Градској депонији која се налази на Србобранском путу, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Са депоније намењене за одлагање грађевинског отпада, која се простире на углу улица Маршала Тита и Мученика Папуге у Куцури, уклоњено је близу 1.500 кубика смећа. Месна заједница Куцура, уз подршку локалне самоуправе, оградила је депонију на излазу из Куцуре ка Савином Селу и на том месту постављен је знак да је забрањено бацање смећа. На ободу улице Миливоја Чобанског у Врбасу, забележена је слична ситуација, прилазни пут био је затрпан разним врстама отпада, а пронађена је и кутија с кучићима који су даље прослеђени у ЈАЗИП. Депонија која је била намењена за истоварање грађевинског материјала презасићена је и на њу више не сме да се избацује смеће.

"Апелујемо на грађане да депонију за грађевиснки отпад у Врбасу више не користе. Почетком претходне године, на крају улице Миливоја Чобанског изграђени су прступни пут и одводни канали. Неретко они буду затрпани, услед чега суграђани не могу да уђу у своје атаре који се овде налазе. Током прошле године наши радници ову депонију санирали су девет пута", рекао је директор ЈКП "Комуналац" Игор Шкундрић.

Из ЈКП подсећају да је Делегација ЕУ у Србији расписала тендер за пројектовање и изградњу Регионалног центра за управљање отпадом у Новом Саду. Регионални центар за управљање отпадом у Новом Саду укључује санитарну депонију капацитета приближно 1.209.000 метара кубних, као и пројектовање и изградњу две трансфер станице са свим неопходним зградама и опремом у општинама Врбас и Бачка Паланка. До тада, за грађане општине Врбас доступна је Градска депонија на коју сав вишак отпада могу да истоваре. На главну депонију у Врбасу депоновање смећа бесплатно је за физичка лица која отпад истоварају из путничких возила са приколицом.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"