Спремна решењa за накнаду за одводњавање

Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" почело је са слањем решењa за накнаду за одводњавање за 2023. и 2024. годину, за физичка лица. Решења се прво достављају обвезницима који имају регистрован налог на порталу еУправе, што подразумева 98.844 обвезника.

Достава штампаних решења путем ЈП "Пошта Србије" биће реализована у наредном периоду. Сва решења су креирана на основу достављених података од РГЗ-а, Министарства пољопривреде, тј. Управе за аграрна плаћања, као и од Сектора пољопривредне инспекције и Управе за ветерину.

Решења су издата у складу са изменама Закона о накнадама за коришћење јавних добара на седници Народне скупштине Републике Србије. Изменама Закона предвиђено је да од 01. јануара 2024. године накнаду за одводњавање НЕЋЕ ПЛАЋАТИ ФИЗИЧКО ЛИЦЕ И ПРЕДУЗЕТНИК – ВЛАСНИК, ОДНОСНО КОРИСНИК ЗЕМЉИШТА УПИСАНОГ У РЕГИСТАР ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА. За ову категорију обвезника накнада за 2023. годину умањује се за 50 процената.

Свим обвезницима накнаде који су платили више него што су обавезни, а уколико немају доспелих дуговања из претходног периода, на њихов писани захтев биће издата потврда о више уплаћених средстава. Са том потврдом обвезник се обраћа Пореској управи према седишту/пребивалишту уплатиоца која исплаћује вишак уплаћеног новца.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"