Деца са КиМ поново у посети општини Врбас

Укупно 46 ученика од трећег до седмог разреда из школа са Косова и Метохије, били су овог викенда гости општине Врбас. За децу из Осојана, Видања, Црколеза, Гораждевца и Бање, заменица председника општине Врбас Тијана Алексић организовавала у недељу свечани пријем, на ком су им уручене медаље љубави и пријатељства које су за њих израдили и осликали њихови вршњаци из Врбаса.

"Поносна сам што смо и ове године имали прилику да угостимо децу са Косова и Метохије. То није обична посета. Није обично гостопримство. Наш сусрет има дубљи и шири значај. Он симболизује нашу посвећеност очувању традиције и културе, учвршћивању пријатељства између деце из општине Врбас и деце са Косова и Метохије. Значајно је да свака локална самоуправа буде укључена у активности очувања културе и традиције српског народа на Косову и Метохији", рекла је Алексић.

Она је истакла да је општина Врбас финансијски подржала обнову цркве у селу Каменица, као и да је обезбедила рачунарску и ТВ опрему деци из основне школе у селу Лешак, у општини Лепосавић.

Ђаци са Косова и Метохије били су смештени у хотелу Центра за физичку културу "Драго Јововић", током боравка имали су на располагању затворене базене, спортске терене, ресторан и друге садржаје, а припремљен им је и разноврстан културно-забавни програм. Током три дана боравка у Врбасу обишли су фрушкогорске манастире и Суботицу, а у Дому културе у Бачком Добром Пољу за њих је била организована представа за децу.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"