Преврнута цистерна са нафтом

Равно Село – У саобраћајној несрећи на улазу у Равно Село данас је дошло до превртања цистерне са нафтом, у којој је повређен возач Ш.Р, 1957. годиште, из Футога. Возач је из још увек неутврђених разлога на улазу у Равно Село из правца Змајева, на изласку из кривине изгубио контролу над возилом, слетео са пута, затим прешао преко атмосферског канала, ударио у зид дворишта прве куће у улици, и на крају се преврнуо. Камион је потпуно уништен и права је срећа да је возач Ш.Р. прошао са лакшим повредама. Цистерна је мање оштећена и из ње је истекла још увек неутврђена количина нафте, али је већи део од 30.000 литара колико је било у њој, остао у неоштећеним коморама.
    „Седела сам у дворишту и одједном се следила од страха. У велики зид ограде ударила је цистерна и изнад зида појавили су се точкови камиона. Уплашила сам се експлозије и одмах ћерку заједно са свекрвом одвела у задње двориште куће“, још увек уплашена причала је Славица Квргић, супруга власника куће Рајка.
    И друге комшије чуле су ударац и истрчале из куће, али нико није смео да приђе камиону и повређеном возачу, јер су мислили да се ради о бензину. „Када су људи видели да се ради о нафти прискочили су возачу и извукли га из смрсканог камиона. Био је исечен и повређен по лицу али се некако кретао. Одвели су га до прве куће и тамо му пружили помоћ док није стигла Хитна помоћ“, каже Славица.
    Када су видели да се ради о цистерни сви станари околних кућа прво су евакуисали на безбедну удаљеност најмлађе укућане, а затим се вратили да пруже помоћ. Одмах су на лице места стигли и ватрогасци и тек тада је отклоњена опасност од експлозије или ватре. Они су с времена на време цео камион поливали водом. На лицу места окупио се велики број Равноселаца, узнемирени али срећни шти је избегнута већа трагедија.
    Увиђај на лицу места обавила је судија Бранка Поповић из Врбаса која је кратко рекла да ће тачни узроци несреће бити утврђени након свих провера.

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...