Преврнута цистерна са нафтом

Равно Село – У саобраћајној несрећи на улазу у Равно Село данас је дошло до превртања цистерне са нафтом, у којој је повређен возач Ш.Р, 1957. годиште, из Футога. Возач је из још увек неутврђених разлога на улазу у Равно Село из правца Змајева, на изласку из кривине изгубио контролу над возилом, слетео са пута, затим прешао преко атмосферског канала, ударио у зид дворишта прве куће у улици, и на крају се преврнуо. Камион је потпуно уништен и права је срећа да је возач Ш.Р. прошао са лакшим повредама. Цистерна је мање оштећена и из ње је истекла још увек неутврђена количина нафте, али је већи део од 30.000 литара колико је било у њој, остао у неоштећеним коморама.
    „Седела сам у дворишту и одједном се следила од страха. У велики зид ограде ударила је цистерна и изнад зида појавили су се точкови камиона. Уплашила сам се експлозије и одмах ћерку заједно са свекрвом одвела у задње двориште куће“, још увек уплашена причала је Славица Квргић, супруга власника куће Рајка.
    И друге комшије чуле су ударац и истрчале из куће, али нико није смео да приђе камиону и повређеном возачу, јер су мислили да се ради о бензину. „Када су људи видели да се ради о нафти прискочили су возачу и извукли га из смрсканог камиона. Био је исечен и повређен по лицу али се некако кретао. Одвели су га до прве куће и тамо му пружили помоћ док није стигла Хитна помоћ“, каже Славица.
    Када су видели да се ради о цистерни сви станари околних кућа прво су евакуисали на безбедну удаљеност најмлађе укућане, а затим се вратили да пруже помоћ. Одмах су на лице места стигли и ватрогасци и тек тада је отклоњена опасност од експлозије или ватре. Они су с времена на време цео камион поливали водом. На лицу места окупио се велики број Равноселаца, узнемирени али срећни шти је избегнута већа трагедија.
    Увиђај на лицу места обавила је судија Бранка Поповић из Врбаса која је кратко рекла да ће тачни узроци несреће бити утврђени након свих провера.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"