Свечано обележена школска слава Свети Сава

Поводом 27. јануара и школске славе Светог Саве, у Врбасу је одржана свечана академија којој су присуствовали бројни просветни радници, ученици и њихови родитељи, из основних и средњих школа са територије општине Врбас. Домаћин Светосавске академије ове године била је Основна школа "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља, чији су ученици за ову прилику припремили посебан програм посвећен првом српском просветитељу. Академији су присуствовали и председник општине Предраг Ројевић, заменица председника општине Тијана Алексић, чланови Општинског већа и одборници.

"Дело Светог Саве за нас је најважнија духовна књига, она шири љубав, мир, човекољубље, трпељивост, оданост вери и молитви која нас чини целовитим личностима. Свети Сава је као симбол нације оплеменио душу Србије врлинама изворног хришћанства са истока, Свети Сава нас је научио шта је то праштање, част и достојанство. За све то дугујемо му велику захвалност. Њему посвећен празник прилика је да се осврнемо на поменуте темеље, али и да погледамо у нашу будућност. Желим да сви заједно останемо здрави на путу истине правде и поштења, онако како нам је то Свети Сава показао", поручио је окупљенима Небојша Секулић, директор ОШ "Вук Караџић".  

Председник општине Врбас Предраг Ројевић је током обраћања истакао је да је захваљујући Светом Сави образовање постало важан елемент српске државности, те да је развој школства данас један је од главних стубова развоја државе Србије и сваке локалне самоуправе.

"Развој образовања један је од главних стубова развоја државе Србије. Председник Александар Вучић и Влада Србије поставили су реконструкцију и изградњу школа, вртића, научно-развојних центара као темељ наше будућности. Следећи политику развоја, политику економског, образовног, културног и сваког другог напретка, општина Врбас у последњих неколико година у образовање улаже више него икад. До сада смо у реконструкцију и модернизацију школа и вртића и развој образовања у свим насељеним местима уложили више од 345,5 милиона динара. Реконструисали смо и модернизовали велики број школа и вртића у свим деловима општине", рекао је Ројевић. Он је истакао да је у буџету за 2024. за предшколско, основно и средње образовање предвиђено 613,6 милиона динара, што је 42,9 милиона више него прошле године.

"Наставићемо са реновирањем и модернизацијом школа и вртића. Наставићемо да обезбеђујемо ђачке и студентске стипендије, субвенционишемо путне трошкове, ужине и бесплатне уџбенике. Све то радимо да би деца у Бачком Добром Пољу, Куцури, Равном Селу, Савином Селу, Змајеву и Врбасу имала боље услове за живот и школовање. Деца су будућност наше општине", рекао је Ројевић.

Након Светосавске академије у биоскопу "Југославија", у Центру за физичку културу "Драго Јововић" организован је Светосавски бал за све просветне раднике.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"