Дому здравља нова опрема за унапређење услуга

Општина Врбас и Министарство за бригу о породици и демографију, реализујући програм унапређења мера популационе политике, обезбедили су више од милион динара вредну опрему за Службу поливалентне патронаже Дома здравља "Вељко Влаховић". Ради се о рачунарској и видео опреми, али и разним помагалима и опремом за усвајање вештина родитељства и добре бриге о новорођенчадима.

"Брига о деци и породици и боља демографска слика један је од приоритета Владе Србије и наше локалне самоуправе. Опрема која је обезбеђена за вредна је 1.266.000 динара, од чега је Министарство за бригу о породици и демографију издвојило 760.000 динара, а општина Врбас 506.000. Опрема ће бити од помоћи нашим будућим родитељима да се боље снађу у првим изазовима који их очекују, а на локалној самоуправи је да настави да континуирано улаже у здравство, што најбоље потврђује одлука да за ову област у 2024. години определимо 38 милиона динара. У последњих десет година у здравство је уложено 184 милиона динара", рекла је приликом предаје опреме Тијана Алексић, заменице председника општине Врбас.

У име Дома здравља "Вељко Влаховић" на помоћи се први захвалио др Горан Ђуровић, директор установе, који је истакао да ће вредна и квалитетна опрема омогућити запосленима да додатно унапреде свој рад и још ефикасније пруже многе услуге грађанима. "Ово опремање је плод изузетне сарадње Дома здравља и општине Врбас, посебно Одељења за друштвене делатности, и хвала свима који су учествовали у овој акцији, посебно заменици председника општине Тијани Алексић, али и свим другим актерима не само ове већ и свих других акција које за циљ имају унапређење квалитета здравствених услуга у врбаском Дому здравља", рекао је др Ђуровић.

Део пристигле опреме биће коришћен у Школи за труднице, која у оквиру Дома здравља "Вељко Влаховић" функционише већ више од десет година.

"Годишње кроз школу прође десетак група са од по пет до осам трудиница, а новина коју нам омогућава нова опрема је да Школа за труднице прерасте у Школу родитељства, у коју ћемо укључити и тате, како би дали значај родно балансираном родитељству. Очеви ће имати могућност да се равноправно са својим супругама припреме за долазак бебе и за негу новог члана породице. Нова опрема значајна је за лакше усвајање свих вештина које овде учимо, од сада ће све демонстрације ићи много лакше, јер нам је то и главни метод рада. Обрађиваћемо и теме из пројекта 'Разиграно родитељство', као што је пренатална везаност, значај разговора са бебом, значај читања бебама и друге", рекла је патронажна сестра Татјана Радовић Тадић, која већ десет година води Школу за труднице у Дому здравља.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"