Млади брачни пар добио кућу у Куцури на конкурсу МБС

Уз подршку Министарства за бригу о селу, још један млади брачни пар из Куцуре добио је данас средства за куповину сеоске куће са окућницом. Ово је четврти уговор ове врсте у 2023. години којим су четири породице са децом трајно решиле стамбено питање.

Средства за куповину куће у Куцури добили су Адријан и Јелена Макаји. Целокупан поступак био је решен за непуна два месеца, од 12, октобра 2023, када је предата комплетна конкурсна документација, до данас, 06. децембра, када је потписан уговор о реализацији куповине. У име локалне самоуправе уговор је потписала Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

"Моје је задовољство што имам прилику да будем део ових процедура и честитам Адријану и Јелени и њиховој деци усељење у нови дом. Уверена сам да је то велики корак за све ове младе људе, на почетку заједничког живота они трајно решавају једно велико питање и могу да се посвете подизању потомства и својим пословима. Ова врста подршке која стиже од Владе Србије и Министарства за бригу о селу, потврда је да млади који се одлуче на живот у мањим срединама имају пред собом јасну будућност лишену брига где становати и брига које доносе честа пресељења. Позивам младе парове које имају жељу да живе на селу да се пријаве на конкурс и започну заједнички живот под 'својим кровом", рекла је Алексић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"