Зимска служба спремно чека први снег

Путари Јавног комуналног предузећа "Комуналац" сnремно дочекују прве снежне падавине уз довољан број возила за чишћење путева од снега, као и довољне количине соли и других средстава за посипање. На стању има 300 тона соли, 60 тона ризле, 300 кг магнезијум хлорида (MgCl2) и 10 кубика песка, саопштено је данас током редовне смотре возила и опреме пред зимску сезону.

"Захваљујемо локалној самоупави што као и сваке године указује нам пуно поверење за обављање послова зимске службе. Имамо обезбеђене довољне количине материјала за третирање коловоза, обезбеђено је 300 тона соли, 60 тона ризле, 300 кг магнезијум хлорида и свега другог неопходног. Оформљене су екипе које ће стално дежурати током зиме и спремни смо да одговоримо на све ситуације. 'Комуналац' одржава локалне путеве првог, другог и трећег приоритета, прво се чисте главне саобраћајнице и путеви којим циркулише највише људи, након тога и приступи најважнијим установама и институцијама, али дешава се да одржавамо и путеве који нису у нашој надлежности јер не чекамо да стигне механизација управљача путева", рекао је Игор Шкундрић, директор ЈКП "Комуналац".

"Ова смотра показује да наше Јавно комунално предузеће врло одговорно и професионално приступа свим изазовима који се ставе пред њих. За локалну самоуправу веома је значајно да учесници у саобраћају имају безбедне трасе, да деца и сви грађани безбедно стижу до свих места, и зато сваке године издвајамо значајна средства за рад зимске службе", рекао је приликом обиласка радних машина Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Путари одржавају путеве који су подељени у три приоритета: први приоритет дуг је 43.437 метра, други приоритет 12.600 метара, а трећи 10.750 метара, што унупно чини дужину од близу 105 километара саобраћајница, када се рачунају обе стране пута које се чисте. Радници 3имске спужбе бринуће и о паркинзима и тротоарима у зимским условима, што је додатна површина од 6.400 квадратних метара. Иначе, саобаћајнице између села нису пад ингеренцијом 3имске службе ЈКП осим праваца Равно Село - Кулпин, Савино Село - Косанчић и Куцура - Змајево. "Комуналац", дакле, одржава локалне nутеве док су сви остали правци у надлежности "Бачка пута". Путари тренутно постављају саобраћајне знакове који важе само у зимским условима вожње.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"