Градска апотека и "Плави Врбас" у акцији против дијабетеса

Градска апотека Врбас, у сарадњи са Удружењем "Плави Врбас", обележиће наредних дана 14. новембар - Светски дан борбе против дијабетеса.

Овим поводом у суботу, 11. новембра од 10.00 до 12.00 часова у Градској апотеци, сви заинтересовани грађани имаће прилику да изврше брзе, бесплатне контролне прегледе нивоа шећера у крви. Градска апотека Врбас и Удружење за борбу против дијабетеса "Плави Врбас" позивају грађане да искористе прилику и једноставно и ефикасно провере овај аспект свог здравственог стања, али и чују неке вредне савете како да смање ризик од обољевања коригујући своју исхрану и редовно практикујући физичку активност.

Данас у свету више од 540 милиона особа живи са дијабетесом, болести која је одговорна за чак 6,7 милиона смрти у 2021. години - на сваких 5 секунди у свету умире по један човек од ове болести. У Србији од дијабетеса болује око 800.000 особа или чак 12% одраслог становништва, док у Војводини болује око 300.000 особа, највише у нашој држави. Истраживања су показала да 50% особа које имају повишен шећер у крви, ни не знају да се сусрећу са овим проблемом. Зато су овакви прегледи веома важни и треба их искористити, упозоравају из Градске апотеке Врбас и "Плавог Врбаса".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"