Министар Никола Селаковић посетио Врбас

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, обишао је данас просторије Савеза инвалида рада Војводине у Врбасу и истакао да је држава определила више од девет милиона динара за реновирање просторија тог савеза у овом граду, Панчеву и Бачкој Паланци.

Селаковић је навео да је само у адаптацију просторија у Врбасу, њихово уређење и сређивање мокрих чворова, уложено нешто више од два милиона динара, саопштило је ресорно министарство. "Савез се обратио Министарству са предлогом и пројектом за помоћ у реновирању просторија коју користе општинске организације, односно градске организације Савеза инвалида рада у Панчеву, Бачкој Паланци и Врбасу, за шта је Министарство издвојило 9.447.000 динара. За просторије које користи Општинска организација инвалида рада у Врбасу издвојено је 2.086.000 динара. Ова значајна организација броји више од 450 активних чланова и циљ је да се омогуће што бољи и хуманији услови за рад и деловање свих чланова", рекао је Селаковић.

Министар је подсетио да акција "Србија без баријера" траје још од 2017. године, а на иницијативу председника Александра Вучића, наставља се и у наредној години.

"Потрудићемо се да свим особа са инвалидитетом, члановима различитих савеза на нивоу Републике и Покрајине, колико год можемо помажемо, тако да би свака особа са инвалидитетом која је активан члан различитих организација које их окупљају, могла да се похвали да је нечим остварила боље услове за рад и функционисање и удружења, а и сваког појединачног члана", истакао је министар.

Отварању реновираних објеката у Врбасу присуствовали су председница Савеза инвалида рада Војводине Стана Свиларов, председник Општинске организације инвалида рада Врбас Светислав Алагић, и председник општине Предраг Ројевић са сарадницима.

"Захваљујући одличној сарадњи коју локална самоуправа има са Владом Србије, успели смо да реализујемо низ значајних пројеката важних за наше грађане. Захваљујући Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања реализовали смо пројекте реконструкције тоалета у Основној школи 'Братство-јединство' у Куцури, који су сада прилагођени деци са инвалидитетом, а такође смо изградили инклузивни парк и игралиште са справама прилагођеним деци са посебним потребама. Данас смо у просторијама Општинске организације инвалида рада и опет смо уз помоћ овог Министарства успели да уредимо и прилагодимо просторије члановим овог удружења. Наставићемо да следимо политику председника Србије Александра Вучића, а прилог томе иде и чињеница да смо буџетом за 2023. годину за подшку социјално угроженим лицима определили 164,5 милиона динара, а за подршку деци и породици издвајамо више од 84,6 милиона динара. Осим тога, општина Врбас је лидер у решавању избегличног питања. Током протеклих шест година успели смо да решимо стамбено питање за укупно 113 избегличких породица", рекао је председник општине Врбас Предраг Ројевић.

 

 

 

 

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"