Одржани 11. Сусрети друштава српско-руског пријатељства

У Врбасу су одржани 11. Сусрети и свечана седница друштава и удружења српско-руског пријатељства из региона. Присуствовали су представници из више од 45 градова и општина у Србији, Црној Гори и Републици Српској. На свечаној седници разматрано је место и улога организација руске заједнице у Србији и њихова сарадња са локалним самоуправама.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић истакао је да је реч о својеврсном самиту организација из Србије и региона, које као своје примарне циљеве имају баштињење братских веза и сарадњу са сличним организацијама из Руске Федерације.

"У Врбас су стигли делагати из више од 45 градова и општина из целе Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и представници Националног савета руске национале мањине у Србији, представници Руског дома и других значајних институција. Врбас се одржавањем овог скупа позиционирао као важан центар окупљања свих релеватних организација и институција које се баве ширењем братских и пријатељских веза између српског и руског народа. Општина Врбас је пример како се у сарадњи са представницима заједница других народа могу реализовати бројни пројекти, који дају допринос развоју међунационалних односа заснованих на хармонији, разумевању, поштовању и промоцији традиције и културе и развоју друштва у целини", казао је Ројевић у свом поздравном обраћању.

Он је подсетио да општина има велику подршку председника Србије Александра Вучића и Владе Србије. "Захваљујући тој подршци општина Врбас се изградила више него у последњих 40 година. И захваљујући тој политици изградићемо још више и поново ћемо постати симбол успеха и просперитета", рекао је Ројевић.

Специјални гости 11. Сусрета друштава и удружења српско-руског пријатељства били су министар за рад, социјална и борчка питања Никола Селаковић, председник Скупштине Републике Српске Крајине Милорад Буха, председник Националног савета руске националне мањине, представници Руског дома и других организација које се баве неговањем српско-руског пријатељства.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"