У току реконструкција тротоара у Врбасу

Јавно комунално предузеће "Комуналац" ових дана изводи радове на реконструкцији тротоара у улици Маршала Тита, од раскрснице са улицом Иве Лоле Рибара до Велике пијаце.

"На основу уговора са општином Врбас екипе 'Комуналца' тренутно врше комплетну реконструкцију тротоара на појединим деоницима у граду. Закључен је уговор вредан 10 милиона динара, којим је посао поверен нашем комуналном предузећу и користим прилику да се захвалим локалној самоуправи на показаном поверењу, посебно зато што ми нисмо фирма уже специјализована за ову врсту радова, али смо показали да смо способни да изводимо и теже радове ове врсте. Општина Врбас могла је да уговор додели некој приватној фирми, боље опремљеној и са стручнијим људима за ову врсту посла него што је наша, али се одлучила за локално ЈКП како би се оно даље развијало и како би издвојени новац остао у локалној самоуправи. У договору са председником општине Врбас Предрагом Ројевићем наставићемо са асфалтирањем тротоара и следеће године, до сада је урађено 1.000 квадратних метара, а план је да се реконструише још 5.000 у наредним месецима. Ограничавајући фактор су временски услови, али све док они буду повољни ми ћемо наставити са радом", рекао је Игор Шкундрић, директор ЈКП "Комуналац".

Тренутно се асфалтира тротоар у улици Маршала Тита, од раскрснице са улицом Иве Лоле Рибара до Велике пијаце, а затим следе исти радови на другој страни улице, па радови у улицама Саве Ковачевића и Густава Крклеца.

"Деценијама се није улагало у инфраструктиру којом се крећу пешаци, а сада је општина Врбас, након финансијске стабилизације, решила да крене у обнављање тротоара. Радници 'Комуналца' су се веома добро показали у послу, у шта смо се уверели и данас када смо обишли до сада урађене радове. Ово је још један добро обављен посао, као и многе друге инвестиције које се у Врбасу изводе последњих година и које су у току. Све је то подстрек за грађане да остану да живе у свом месту, које се развија из године у годину. Нама је то подстрек да наставимо да још више радимо јер поред 12 делатности за које смо регистровани, имамо и додатне делатности које нам општина Врбас поверава. Од скора смо увели и паркинг сервис и као успех наводим да то све радимо са постојећим радницима и постојећом механизацијом", рекао је Шкундрић. 

     

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"