Одржана XXIII седница СО Врбас

Данас је одржана XXIII седница Скупштине општине Врбас. Одборници локалног парламента разматрали су дневни ред са седам тачака, међу којима се као најважнија издвојила тема ребаланса буџета општине Врбас за текућу, 2023. годину.

Образлажући разлоге за ребаланс буџета, председник општине Врбас Предраг Ројевић, истакао је да је новом пројекцијом општинска каса планирана 2.867.000.000 динара, од чега највећи део чине порески приходи, готово половину. До увећање на приходној страни, како је појаснио Ројевић, долази и због трансфера средстава од виших нивоа власти, који су усмерени у инвестициона улагања. Најважнија међу њима су од стране буџета АП Војводине - 350 милиона динара за завршетак зграде Културног центра у Врбасу, као и више од 200 милиона динара за радове на новом Дому културе у Равном Селу.

Одборници су поред буџета, усвојили и извештај о његовом досадашњем извршењу, закључно са 30. јулом ове године. Изгаласана је и одлука о пружању грејних усуга за предстојећу грејну сезону. Седница је завршена након усвајања информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програнма пословања јавних предузећа, и предлога Комисије за кадровска, административна питања и радне односе.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"