Мировић посетио ОШ "Петар Петровић Његош" и Дом културе

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас завршне радове у фискултурној сали ОШ "Петар Петровић Његош" и радове на завршетку Дома културе у Врбасу, истакавши да је план да у наредних годину и по или две буде отворен овај важан објекат културе, чија је изградња почела пре 30 година. Заједно са председником Покрајинске владе, Врбас су посетили Дане Баста, покрајиснки секретар за спорт и омладину, Драгана Милошевић, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, и Милош Малетић, директор Управе за капитална улагања Војводине. Чланове Покрајинске владе дочекали су Предраг Ројевић, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа, затим Славица Гвозденовић, директорка ОШ "Петар Петровић Његош", и Бојан Периз, директор Културног центра Врбас, заједно са сарадницима.

Како је истакнуто након обилска Дома културе, реч је о пројекту вредном готово 600 милиона динара, а Покрајинска влада је преко Управе за капитална улагања АП Војводине до сада издвојила укупно 350 милиона динара.

"Задовољан сам што смо започели радове на објекту Дома културе. Желимо да имамо најсавременији објекат у овом делу Војводине. Наредних недеља, разговараћемо са пројектантима, надзорним органима и са извођачима како бисмо убрзали радове“, изјавио је Мировић након обиласка. Укупна нето површина објекта је 3.914 квадратних метара, а предвиђени су грађевинско-занатски радови, радови на електро и термомашинским инсталацијама, противпожарна заштита и постављање сценске технике, као и партерно уређење и уређење зелених површина.

Такође, Покрајинска влада је преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину определила готово 4,7 милиона динара за замену спортског пода у фискултурној сали ОШ "Петар Петровић Његош". "Обезбедићемо и додатни новац за уређење тоалета и за кречење ове школе. Општина Врбас може да рачуна на даљу подршку Покрајинске владе. Радићемо и друге велике пројекте у овој општини. У плану је и реконструкција Дома здравља у Савином Селу, за шта ће процедура бити завршена наредних недеља", истакао је Мировић. На састанку, након обиласка радова, председник Покрајинске владе Игор Мировић наложио је да се припреми документација за реконструкцију трибина и свлачионица на терену ОФК Врбас где више од 200 деце из Врбаса свакодневно тренира.

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, истакао је да ових дана у Врбасу и местима општине, на више разних градилишта, тече реализација веома важних пројеката који ће значајно унапредити живот свих грађана.

„Градимо путеве и пруге, градимо и реконструишемо домове културе, амбуланте, школе и друге установе. Уз подршку Покрајинске владе, општина Врбас завршава један од најзначајнијих пројеката, изградњу Дома културе, који на реализацију чека последњих 30 година. Врбас ће захваљујући подршци Покрајинске владе и председника Игора Мировића добити модерну позоришну салу у којој ће моћи да се изведу најзехтевније представе, бачети, опере и концерти. Грађани Врбаса више неће морати да путују до Новог Сада и Београда већ ће добити прилику да у најбољим уметничким програмима уживају у свом граду“, изјавио је Ројевић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"