Обележен Међународни дан младих

У Врбасу је обележен Међународни дан младих, који се ове године обележава под слоганом "Зелене вештине за младе: ка одрживом свету". У оквиру обележавања одржан је низ едукативних радионица, а на Тргу Николе Пашића реализован је културно-забавни програм у оквиру ког су наступили бендови из Врбаса 3М и Мистик бубњари, Ђорђе Давид са својим бендом Death saw и Иваном Петерс, а гост им је био Александар Јосифовски.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић истакао је да је општина Врбас посвећена унапређењу положаја младих и унапређењу животне средине. "Општина Врбас издваја значајна средства за подршку младима. Поред ђачких и студентских стипендија, за најбоље ђаке и студенте обезбеђујемо вредне награде. Такође, субвенционишемо набавку уџбеника и џачке ужине, реконструишемо школе и домове културе, а подржавамо и локалну музичку сцену, организације младих и организације које се баве заштитом животне средине. Поред тога, системски инвестирамо у изградњу канализације и канализационих колектора, изградили смо Централно постројење за прераду отпадних вода. У енергетско унапређење школа, вртића и приватних кућа и станова, заједно са Владом Србије у последње две године инвестирали смо више од 200 милиона динара. Пред нама је још много посла, још много пројеката које ћемо реализовати. Изградићемо позоришну дворану у Врбасу, наставићемо с реконтрукцијом и модренизацијом школа и домова културе. Будућност Врбаса су његови млади", рекао је Ројевић.

Ројевић је подсетио да ће по завршетку брзе пруге од Београда до Будимпеште, чија градња је у току, и изградње брзе саобраћајнице Бачки Брег - Наково, Врбас постати значајно саобраћајно чвориште што ће допринети бољим инвестиционим потенцијалима и бржем равоју општине Врбас. "Добра саобраћајна комуникација ће омогућити младима из наше општине да брже и лакше путују, друже се, размењују искуства и развијају пословне и креативне потенцијале", рекао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"