Државни секретар Костић посетио Врбас и пољопривредна газдинства

Државни секретар у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства Бобан Костић посетио је данас Врбас и разговарао са председником општине Предрагом Ројевићем о могућим начинима подршке пољопривредним произвођачима, који су претходне вечери претрпели штету на имањима услед незапамћемог невремена. Костић је обишао и поједина газдинства у Врбасу, Бачком Добром Пољу, Куцури и Савином Селу. 

"Сличним поводом обишао сам Моравички, Шумадијски и Расински округ у којим је причињена велика штета, а ево јуче се то догодило и у овом делу Бачке, у Врбасу, Оџацима и другим местима. На лицу места може се закључити да је ситуација алармантна, кукуруз и сунцокрет су претрпели највећу штету, поврће такође, тако да ће Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства сагледати чињенично стање, наравно у сарадњи са локалном самоуправом, која има задатак да формира групу стручних људи за процену штете. Потребно је пописати сва газдинства која су претрпела штету и након тога доставити извештај Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства, како би се, у сарадњи са Владом Србије, видело на који начин и у којој мери помоћи пољопривредним произвођачима", рекао је Костић.

Ројевић и Костић посетили су пољопривредна имања Тамаре Богдановић из Бачког Доброг Поља, којој је град уништио воћњак, Марка Миловића из Врбаса ком су страдали пластеници, воћњак, виноград и усеви, Велибора Рмуша из Савиног Села, ком су у невремену страдали усеви и 10 оваца.

Предраг Ројевић, председник општине Врбас, захвалио се државном секретару и целокупном Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства, на брзој реакцији и посети која је уследила ни целих 20 часова од тренутка када се на Врбас и друга места сручило велико невреме.

"Обилазимо поједина газдинства и разговарамо са пољопривредицима. Важно је да смо одлуке са седнице Штаба за ванредне ситуације већ спровели у дело, месне заједнице су већ активне, грађанима су доступни обрасци за пријаву штете и прве пријаве већ су стигле. Стручне службе крећу на терен, потребно нам је да што пре сачинимо процену штете и збирни извештај проследимо Влади Србије и Покрајинској влади", рекао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"