Позив грађанима да пријаве штету

Снажно невреме које је обележио град за који најстарији Врбашани кажу да је био незапамћене величине, сручило се синоћ на општину Врбас. Материјална штета на стамбеним објектима, аутомобилима, пољопривредном земљишту, у фабрикама и предузећима, почиње да се процењује, а посебно су страдали Врбас, Бачко Добро Поље, Куцура, Савино Село и Косанчић, док су Змајево и Равно Село, срећом, остали поштеђени. 

Овим поводом заседао је Штаб за ванредне ситуације општине Врбас и донео прве одлуке о формирању тимова и увођењу целодневног дежурства, како би сви грађани што пре могли да пријаве насталу штету.

"Након великог олујног невремена које је у четвртак увече погодило Врбас и околину, Штаб за ванредне ситуације општине Врбас одржао је хитну седницу. На седници штаба формирана је Комисија која ће примити и размотрити пријављену штету насталу синоћном градоносном олујом. Отворена је и посебна канцеларија у приземљу зграде Општинске управе за предају захтева грађана који су претрпели штету, а општину Врбас ће постетити и државни секретар у Министарству пољопривреде да заједно са члановима Штаба обиђе терен и сагледа размере настале штете.

Ројевић је позвао грађане да пријаве сва оштећења на усевима, покретној и непокретној имовини. Грађани могу да се јаве на бројеве телефона 021.795.4089, 021.795.4087 и 064.805.3132.

"Локална самоуправа ће у сарадњи са Покрајином и Републиком дефинисати све потребне мере опоравка, организацију и спровођење задатака обнове. Грађани Врбаса и свих места наше општине могу бити сигурни да ћемо учинити све како би се отклониле последице незапамћене непогоде", рекао је Ројевић.

Према првим незваничним проценама, невреме и град величине ораха причинили су огромну штету воћу и свим пољопривредним културама. У насељеним местима, на стамбеним и помоћним објектима, оштећени су кровови и поломљена прозорска стакла, а забележена је и штета на аутомобилима.

Грађани могу да се јаве својим месним заједницама и у њима пријаве насталу штету.

Огласило се и Јавно комунално предузеће "Комуналац" чије су екипе одмах изашле на терен и почеле са уклањањем насталих последица.

"Како би бар мало помогло суграђанима у санацији штете, ЈКП 'Комуналац' ће односити биљни и баштенски отпад који грађани  сакупе у својим двориштима. Ову врсту отпада, становници Врбаса и насељених места, могу упаковати у било које пластичне вреће и изнети испред својих кућа. Веће количине биљног отпада, суграђани могу да однесу на градско сметлиште и бесплатно га депоновати. Грађевиснки отпад може се изручити на грађевиснку депонију чије је депоновање, такође, бесплатно", наводи се у саопштењу.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"