За обнову амбуланте у Савином Селу обезбеђено 48,6 милиона

Покрајинска влада је издвојила 48,6 милиона динара за обнову амбуланте у Савином Селу, у општини Врбас, а новац је усмерен Дому здравља „Вељко Влаховић”, саопштено је данас након седнице Покрајинске владе.

"Амбуланта у Савином Селу смештена је у Вили Торжа, која је саграђена крајем 19. века. У 20. веку  почиње да се користи за потребе амбуланте и спада у једну од најлепших зграда у АП Војводини где се пружа примарнa здравствена заштита.

Поред ординације лекара опште праксе, у згради се налазе зубна амбуланта, лабораторија и апотека. Ка тој амбуланти гравитира око 2.500 становника, а на дневном ниову просечан број пацијената је око 85. Како Савино Село не би остало без примарне здравствене заштите, а хитна медицинска помоћ је удаљена 15 километара, већ неколико година амбуланта и апотека су пресељене у изнајмљени простор.

Обновом амбуланте становници Савиног Села имаће у свом месту адекватне услове за лечење", наводи се у саопштењу.

"Реч је о изузетно значајној инвестицији за општину Врбас, а пре свега за Савино Село и његових 2.500 становника. Очекујемо да ће сви радови и опремање бити готови до краја године да би житељи Савиног Села могли да обаве све неoпходне лекарске прегледе у савременом и модерно опремљеном медицинском објекту. Реконструкција домова здравља, домова културе, школа, вртића и инфраструктуре један је од кључних задатака наше општинске управе. Током последњих неколико година уложили смо више од милијарду динара у те намене. Велики број радова извели смо уз подршку Покрајинске и Републичке владе", рекао је Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

У претходном периоду, према његовим речима, за реконструкцију и опремање Опште болнице издвојено је више од 120 милиона динара, реконструисана је амбуланта у Равном Селу и набављена вредна опрема за Дом здравља и више амбуланти у насељеним местима.

"Захваљујући расту локалног буџета и у уз велику подршку републичке и Покрајинске владе успели смо да урадимо много тога. Приводимо крају радове на изградњи новог дома културе у Равном Селу, реконструисали смо и енергестски унапредили два вртића и ОШ 'Светозар Милетић', школу и вртић у Равном Селу, школу у Куцури, школу у Бачком Добром Пољу, ЦФК 'Драго Јововић', изградили километре водоводне и канализационе мреже. До краја године нас очекују велике инвестиције у инфраструктуру у готово свим насељима општине", рекао је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"