Обележен Дан борца - Врбас посвећен антифашизму

Полагањем венаца на споменик палим борцима на Градском гробљу, на споменик народном хероју Иси Секицком Сими, затим на споменик борцима палим у ратовима од 1990. до 1999. године, споменик палим борцима Црвене армије, те на спомен бисту Вељку Влаховићу у Дому здравља и споменик свим жртвама фашизма у центру града, данас је у Врбасу обележен 4. јул - Дан борца.

Венце су положили председник општине Предраг Ројевић, председница Скупштине општине Сања Жигић и заменица председника општине Тијана Алексић, а затим и делегације локалног СУБНОР-а, одбора Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, и Удружења српско - руског пријатељства "Род".

Председник општине Врбас Предраг Ројевић истакао је да обележавањем 4. јула, Дана борца, општина Врбас потврђује да је снажно и одговорно посвећена антифашистичким вредностима.

„Венци које смо положили на наведена спомен обележја палим борцима представљају симболичну, али снажну потврду наше посвећености антифашизму, миру и слободи. Обележавањем 4. јула ми сваке године изнова афирмишемо историјску одлуку наших предака да се храбро и одлучно супротставе фашизму. Да жртвују своје животе за слободу Врбаса, Војводине, Србије и целог човечанства. Имамо дужност и обавезу да се сваке године сетимо њихове жртве. И да се сви заједно подсетимо свих страхота Другог светског рата које је проузроковала Хитлерова идеологија зла. Зато је важно да сваке године, 4. јула, будемо на месту које нас опомиње да бисмо могли погрешити ако и на тренутак занемаримо поруке које нам шаље историја“, рекао је овим поводом Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"