Геронтолошком центру 9 милиона динара за развој установе

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је уговоре за унапређење установа социјалне заштите на територији АП Војводине. По конкурсу за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2023. години, средства у висини од 240 милиона динара расподељена су на 112 пројеката које ће реализовати установе за смештај корисника и центри за социјални рад. Четири пројекта биће реализована у Геронтолошком центру Врбас.

Према одлуци Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, за унапређење постојећих модула ЈИСУСЗ - финансијско пословање у ГЦ Врбас биће утрошено 1.180.000 динара, за санацију санитарних чворова 3.300.000 динара, за санацију зидане ограде 3.500.000 динара, и за унапређење услуге смештаја у Геронтолшком центру 1.000.000 динара.

"Приликом расписивања првог конкурса на располагању смо имали 54 милиона динара, а у међувремену је у систем социјалне заштите уложено готово две милијарде динара. Законом о социјалној заштити омогућено је планирање активности које ће допринети бољем положају осетљивих група", изјавио је Вулетић и објаснио да се додељеним средствима реализују набавка опреме за кухиње, набавка медицинске опреме, пројекти становања уз подршку, радови адаптације и доградње, сузбијање свих облика делинквенције, превенција насиља, саветодавни рад и остало. Ребалансом буџета за 2023. годину за унапређење социјалне заштите обезбеђено је додатних 150 милиона динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"