Затворен VI РСФФ, најбољи филм "Траг дивљачи"

„Траг дивљачи” Ненада Павловића најбољи је филм у недељу завршеног VI Равно Село Филм Фестивала - међународног филмског фестивала првог и другог филма. Награду Златни клип за режију добила је Нина Огњановић за филм "Овуда ће проћи пут", док је публика своје гласове дала остварењу редитеља и сценаристе Луке Михајловића "Индиго кристал".

Филмски критичар Дејан Дабић, председник једночланог жирија документарног програма „Кратких 100 минута”, одабрао је "Хоћеш ли ме погледати" кинеског аутора Шулија Хуанга, а специјално признањем добио је Ненад Пржуља за "Мој црвени филм".

Огњен Ракчевић, доцент на београдском ФДУ, као председник једночланог жирија селекције студентског филма, определио се за „Кад заборавиш јули" Саре Радусиновић, студенткиње Академије уметности из Бања Луке, уз специјално признање за "Дунавски парк" Виде Јовић са АУНС. За најбољу глумицу Равно Село Филм Фестивала проглашена је Невена Неранџић, протагоносткиња "Мање" Николе Кончаревића.

"Било је много изазова у последњих шест година, откако је изгорео наш дом културе, и много сеоских прича и неповерења да ћемо испунити дату реч да ћемо га обновити. У томе смо успели, а развити смо и фестивал који је посвећен младима, од пионира и потпуних аматера у свету седме уметности до професионалаца и аутора првог или другог филма. Мислим да смо у том погледу јединствени у Србији као фестивал и јако сам поносан на то", оценио је глумац и редитељ Лазар Ристовски, оснивач РСФФ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"