Врбасу подршка од Министарства за бригу о породици

Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић уручила је представницима 52 локалне самоуправе уговоре о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама и деци. Један од уговора потписала је и Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас. Према овом уговору, Врбасу је на име унапређења мера популационе политике и подршке породицама припало 759.852 динара.

„Брига о породици и нашој деци и борба за бољу демографску слику један је од приоритета Владе Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију. Држава је издвојила 400 милиона динара за мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи“, поручила је министарка Кисић.

Средства су добиле 52 локалне самоуправе, које ће заједнички са државом реализовати широк спектар подршке породицама и деци. Проф. др Кисић је рекла да ће средствима које је определило Министарство за бригу о породици и демографију бити суфинансирани бројни пројекти, међу којима су адаптације и опремање вртића, изградња игралишта за децу, набавка опреме за очување репродуктивног здравља жена, психофизичка припрема трудница, санација спортских терена у школама, куповина санитетских возила која су специјализована за транспорт новорођенчади која захтевају збрињавање на одељењима неонатологије. "У наредном периоду посетићемо сваку од локалних самоуправа, да покажемо шта смо урадили и да се види да локалне самоуправе и наша држава брину о породицама и деци", поручила је Кисић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"