Свечано отворен Врбас ритејл парк

У Врбасу је данас свечано обележен завршетак друге фазе радова на изградњи ритејл парка, пословног комплекса на више хиљада квадратних метара у ком су продавнице већ сада отворили, али и најавили отварање за скору будућност, неки од најпопуларнијих брендова и трговинских ланаца - DM, Sinsey, Pepco, Планета, ЈYSK... Када у потпуности буде завршен следеће године, Врбас ритејл парк простираће се на 10.000 квадрата. Свечаном отварању присуствовали су Предраг Ројевић и Тијана Алексић, председник општине и заменица председника општине Врбас, представници инвеститора, извођачи радова и други гости.

Оцењујући нову понуду и могућност за потрошаче у Врбасу, Ројевић је истакао да је реч о врло значајној инвестицији.

"Инвеститор 'ВС ритејл 2022' до сада је инвестирао око 3,5 милиона евра, и уложиће још толико. Укупно ће бити уложено седам милиона евра. Користи од реализације ове инвестиције за општину Врбас су велике. Обезбеђен је посао за 100 наших суграђана. Управо толико породица ће значајно унапредити своју егзистенцију и подићи квалитет живота. Изузетно је важно и то што су на реализацији пројекта биле ангажоване грађевинске фирме из Врбаса и околине", рекао је Ројевић.

Он је истакао да ће буџет општине Врбас директно и индиректно приходовати средства по више основа, од пореза на имовину до пореза на зараде новозапослених грађана.

"Реч је о додатном новцу који ће бити уложен у развој вртића, школа, болница, културе, спорта. Истовремено ће због великог броја посетилаца Врбас ритејл парка и врбаски предузетници остваривати веће промете и приходе. Превасходно они који се баве угоститељским послом. То ће омогућити развој локалног предузетништва и повећање животног стандарда великог броја породица. Тај замајац ће се позитвно одразити на широку потрошњу, што ће опет омогућити стварање нове вредности и отварање нових радних места", казао је Ројевић и нагласио да општина Врбас представља важан индустријски центар с добрим економским перспективама, чији буџет из године у годину драматично расте. "Врбас је локална самоуправа која стратешки улаже у унапређење инфраструктуре, образовања, културе, спорта и развој економије. Све то доприноси и допринеће привлачењу нових инвеститора, и на дужи рок омогућити стабилну финансијску и развојну позицију града, али и стабилно пословање домаћих и страних инвеститора који инвестирају свој новац у нашу општину", закључио је Ројевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"