Почео VII Куп нација у боксу

Свечаним дефилеом репрезентација учесница и уводним борбама, у Центру за физичку културу "Драго Јововић" почео је VII Куп нација у боксу за јуниоре и јуниорке. Ове године на рингу у Врбасу рукавице ће укрстити десет репрезентација - Чешке, Грчке, Мађарске, Русије, Казахстана, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније и домаћина Србије, што овај турнир и даље држи високо на лествици такмичења за младе наде Европске боксерске федерације.

"Честитам свим организаторима који су поново учинили све да имамо сјајну спортску манифестацију у нашем граду. Њену величини потврђује међународни карактер и број репрезентација који се одазвао позиву организатора. Врбас у 2023. години у развој спорта, кроз директно финансирање клибова и кроз улагање у инфраструктуру, инвестира 131,4 милиона динара, јер сматрамо да је развој спорта, спортског духа и фер-плеја значајан за развој наше деце и наше заједнице", истакао је приликом отварања турнира Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и свим учесницима пожелео успешан наступ у Врбасу.

Игор Шкундрић, председник Боксерског клуба Чарнок, појаснио је да је нешто мањи број репрезентација које наступају у Врбасу, узрокован померањем календара од стране Европске боксерске манифестације због првенстава Европе и света, која се очекују у наредна два месеца.

"То није умањило величину и значај нашег турнира, великог међународног такмичења које организују Боксерски савез Србије, општина Врбас, Боксерског клуба Чарнок. Квалитет бокса поново ће бити на највишем нивоу, имамо прилику да гледамо неке од најбољих боксерских талената многих држава, узраста 15 и 16 година, међу којима су сигурни и будући сенирски шампиони. Када је у питању организација, ту смо већ ветерани и све је кренуло како треба и према плану. Иду дани борби, а за суботу од 16.00 часова су заказане оне финалне, па позивам Врбашане и све љубитеље бокса да нам се придруже и уживају у наступу младих спортиста из десет држава", поручио је Шкундрић.   

Боксерски савез Србије уручио је након церемоније отварања плакете Предрагу Ројевићу, председнику општине, и Игору Шкундрићи, председнику БК Чарнок, за посвећеност и ангажман у организацији турнира.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"