Успешно повезивање поступака у Општинској управи Врбас

Општина Врбас учествовала је на састанку Мреже начелника управа градова, општина и градских општина Сталне конференције градова и општина (СКГО), Министарства државне управе и локалне самоуправе и ГИЗ-а, на ком су се размењивала искуства и разматрао процес успостављања Јединственог управног места (ЈУМ).

"Настављајући добро започет посао, СКГО већ неколико година уназад пружа подршку ЈЛС да повежу поступке и успоставе јединствена управна места. Реч је о механизмима чији је циљ унапређење квалитета и доступности пружених услуга за грађане и ефикаснијем поступању управе, организација, установа на локалу", рекао је Марко Томашевић, заменик генералног секретара СКГО.

Станија Вишекруна из МДУЛС истакла је да ово министарство изузетно цени вишегодишњу сарадњу са СКГО, посебно око важних тема ЈУМ-а и електронске писарнице. "Препорука Министарства је да се еПисарнице уведу у градове и општине што пре, јер без овог важног алата нема ни Јединственог управног места", рекла је Вишекруна. Драгана Ћурчија Глигоријевић, саветница у ГИЗ-у, рекла је да је унапређење услуга за грађане и унапређење положаја рањивих категорија становништва веома важна тема у оквиру српско-немачке развојне сарадње, као и да ће се подршка наставити кроз пројекат чије спровођење почиње од октобра 2023. године.

Током скупа, Ивана Крезовић, начелница Општинске управе Врбас, представила је активности које се у Врбасу спроводе у повезивању поступака из области социјалне заштите, и то новчана социјална помоћ и енергетски угрожени купац, као и новчана социјална помоћ и субвенционисање цена комуналних услуга. У наставку свог излагања Крезовић је указала на значај пројекта "Унапређење квалитета и ефикасности пружања услуга на локалном нивоу", на важност јединственог управног места (ЈУМ), како функционише и који су бенефити за грађане, као и на мерила која се примењују у поступку одређивања ЈУМ-а и условима у којима се формирају. "Циљ овог пројекта је јачање капацитета општине да пружа услуге грађанима и да повећа доступност и ефикасност изабраних услуга кроз успостављање јединственог управног места", поручила је Крезовић.

Општина Врбас једна је од 11 локалних самоуправа у којој се спроводе активности "Унапређење квалитета и ефикасности у пружању услуга на локалном нивоу", коју СКГО реализује у оквиру пројекта немачко-српске развојне сарадње "Подршка реформи јавне управе у Републици Србији у процесу приступања Европској унији", уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ).

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"