Одржана XXI седница СО Врбас

У четвртак је одржана XXI седница Скупштине општине Врбас на којој се расправљало о предлозима одлука и решења садржаних у укупно 16 тачака дневног реда. Општинско веће претходно је са расправе повукло два предлога која су се тицала израде плана детаљне регулације за изградњу ветроелектране, као и стратешке процене утицаја на животну средину тог плана регулације.

Најдуже се разматрала друга тачка дневног реда - ребаланс буџета општине за 2023. годину. На овај предлог Одборничка група "Ослободимо Врбас" поднела је више десетина мандата, па се у начелу и појединостима распарављало о многим позицијама буџета општине Врбас. Како је образложио Предраг Ројевић, председник општине Врбас, ребаланс се врши због средстава која су обезбеђена из других извора финасирања, а за реализацију капиталних пројеката.

Након усвајања ове одлуке усвојене су и одлука о годишњем програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, измењена одлука о комуналним деалатностима, као и одлука оснивању Савета за безбедност општине Врбас.

Одборници су дали сагласност на измене финансијског плана Културног центра Врбаса, те одлуке о изменама статута ове установе а затим и Јавне библиотеке "Данило Киш". Представљено је више извештаја о активностима тела за превенцију насиља и злостављања, безбедности на путевима и слично. Скупштина општине је усвојила и предлог решења о промени назива дела улице Исе Секицког у улицу Павла Којића.

Седници је присуствовао 31 од 36 одборника.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"