Одржана III Врбашка трка

Све масовнија и масовнија атлетска трка на пет и десет километара за такмичаре и рекреативце, те на један километар за војнике и полицајце, као и бројне трке за децу разних узраста, уписала је Врбас на списак градова у којим Атлетски савез Србије, заједно са домаћим љубитељима трчања, на најбољи начин промовише краљицу спортова. Више стотина учесника из целе Србије били су у суботу део III Врбашке трке, која лагано постаје још један спортски симбол града. Врбашку трку чине сертификоване трке на пет и десет километара, као и посебна трка за припаднике Војске Србије и припаднике Полиције у униформи. 

"Имали смо чак 170 учесника у тркама на пет и десет километара, а међу њима и 55 елитних атлетичара, што је велики успех за наш град и спортску манифестацију која се организује тек по трећи пут. Надам се да смо успели да оправдамо очекивања учесника и да су сви они из Врбаса отишли задовољни. Добили смо прилику да организујемо и државно првенство на 10 километара на путу, што је за нас велика част, и надам се да ћемо наставити са истом енергијом и наредних година" рекла је Саманта Тот, директорка Врбашке трке.

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, истакао је да је локална самоуправа пружила пуну подршку организацији трка, препознајући њихову важност за даљу промоцију Врбаса међу спортистима.

"Врбашка трка је још једна успешна манифестација која подиже углед града и потврђује да умемо да будемо добри организатори и домаћини највећих такмичења. Имали смо атлетичаре из целе Србије, трчало се главним градским улицама што нас издваја у односу на многе друге градове, а одличан одзив био је и међу нашим младим људима. Нема времена за одмор, чека нас међународни VII Куп нација у боксу за јуниоре, још веће, вишедневно такмичење боксера и боксерки из целог света, и стало нам је да и овога пута пошаљемо у свет лепу слику нашег града", рекао је Станић. 

Трка у Врбасу одредила је нове шампионе Србије у дисциплини 10 километара на путу. То су Ђуро Борбељ из Атлетског клуба Апатин у мушкој, и Нора Тркља Боца из Атлетског клуба Црвена звезда из Београда.

"Припремао сам се и за ово такмичење, али трчим већ десет година ове трке, тако да сам дошао спреман. Одбранио сам титулу од прошле године када је државно првенство одржано у Аранђеловцу и веома ми је драго. Нарочито сам срећан што сам успео да се одморим од прошлог викенда, јер сам учествовао на војном полумаратону у Сарајеву и што се календар трка уклопио да дођем овде и учествујем", рекао је нови државни првак Ђуро Борбељ који је стазу претрчапо за 31 минут и 36 секунди.

"Ово није мој најбољи резултат, али је близу, свакако сам веома задовољна, јер заиста нисам очекивала овакав резултат. Трка ми је веома лепо пала, изненадила сам се одмах на старту, тако да сам само одлучила да пустим корак и да се опустим, па какав год био резултат на крају", рекла је победница Нора Тркља Боца. Њено време износило је 36 минута и 46 секунди.

Део III Врбашке трке били су и малишани из Удружења "Мултиарт", а интересантно је да је Змајевчанка Данијела Бабић деоницу од десет километара прошла у инвалидским колицима у тандему са братом.

СВИ РЕЗУЛТАТИ

10 км - мушкарци

5 км - мушкарци

мушкарци Војска и Полиција

10 км - жене

5 км - жене

жене Војска и Полиција

foto: Facebook profili

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"