Општини Врбас средства за двојезичне табле

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице донео је одлуку о додели буџетских средстава органима и организацијама у Аутономној Покрајини Војводини у чијем раду су у службеној употреби језици и писма националних мањина – националних заједница, за 2023. годину.

Општини Врбас припало је 97.000 динара - 60.000 динара за штампање двојезичких и вишејезичких образаца, и 37.000 динара за израду и постављање вишејезичких табли.

Према правилима конкурса и одлуци, за трошкова израде и постављања табли с називом органа и организација, називом насељених места и других географских назива на путним правцима, називом улица и тргова, као и других обавештења и упозорења за јавност исписаних и на језицима националних мањина – националних заједница који су у службеној употреби у општини, граду или насељеном месту, затим за штампање двојезичких или вишејезичких образаца, службених гласила и других јавних публикација, те за развој система електронске управе за рад у условима вишејезичности, укупно је подељено 10 милиона динара.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"