Вече тамбурашке музике у Гимназији

Културни центар Врбаса, у сарадњи са Тамбурица Фестом из Новог Сада, организовао је у Гимназији "Жарко Зрењанин" Вече тамбурашке музике под називом "Зауставите Дунав и сказаљке старе". Посебна пажња током програма била је усмерена на, можда и најпопуларнију тамбурашку песму, "Осам тамбураша с Петроварадина", чији је аутор акадамски сликар из Врбаса Ратко Шоћ.

Публику и госте кроз програм је водио Драган Јуракић, док је за музички део био задужен тамбурашки ансамбл "Романса" из Новог Сада. Уз Шоћа, о песми, тамбурашкој музици, инструменту и оркестрима говорили су др Јован Пејчић, председник Светске тамбурашке асоцијације и Тамбурица Феста, мр Зоран Мулић, диригент и професор композиције на Музичкој академији у Новом Саду, др Светолик Аврамов, и Данило Нинковић, уметнички директор Тамбурица Феста.

Прилог ТВ Бачка

У славу и част ове песме урађен је и документарни филм чији је главни актер Ратко Шоћ. Филм ће бити представљен и публици у Врбасу. То је прича о томе како су два досељеника из Црне Горе, Ратко Шоћ и Милорад Миња Вучетић, композитор, креирала култну песму војвођанске равнице.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"