Општина Врбас са две екипе на финалној "Пажљивковој смотри"

У Основној школи "Вук Караџић" у Бачком Добром Пољу данас је одржано популарно такмичење "Пажљивкова смотра". На регионалном нивоу, са којег ће се победници у узрасту предшколаца, ђака првака и ученика других разреда, пласирати на финално такмичење на нивоу Републике Србије, учествовале су екипе из општина Србобрана, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Сремски Карловци и домаћина Врбас.

"Кроз реализацију сваке од фаза пројекта, кроз такмичења и дружења са Пажљивком, деца су усвојила и показивала нова знања у области саобраћајних правила, што ће им, а то за нас јесте најважније, донети безбедно кретање на улици и на путевима, исправно понашање у возилима и све друго везано за њихово учешће у саобраћају. Такмичарски програм је подразумевао различите типове игара прилагођених њиховом узрасту, Пажљивко је поново био сјајан асистент, подршка и мотиватор деци, и екипе су лако и са пуним самопоуздањем одговарале на питања. Тиме је доказано да је циљ такмичења испуњен, а то је унапређење знања о саобраћају. Сигурно је да данас, после серије такмичења у оквиру 'Пажљивкове смотре', имамо децу која много више знају о саобраћајним правилима него што је то било пре почетка. То је био наш основни циљ", рекла је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Врбас.

У категорији предшколаца прво место и право да представљају свој град на финалној "Пажљивковој смотри", која ће се одржати у Крагујевцу, освојили су вртић "Бубица" ПУ "Бошко Буха" из Врбаса, за ђаке прваке Основна школа "Бранко Радичевић" из Равног Села, и Основна школа "Јан Чајак" из Бачког Петровца, за ученике других разреда. У овој конкуренцији Основна школа "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља освојила је треће место.

Пројекат "Пажљивкова смотра" организује се у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а на овогодишњој, трећој по реду смотри, учешће је узела чак 71 локална самоуправа, што је највећи број до сада.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"