Савет за здравље општине Врбас обележава Светски дан здравља

Савет за здравље општине Врбас обележиће низом активности 07. април - Светски дан здравља. За четвртак, 06. април у 18.00 часова, заказана је трибина на тему "Мислите о дијабетесу, смањите ваше ризике", док ће на сам Светски дан здравља, у петак, у Апотеци Врбас бити могуће бесплатно измерити ниво шећера у крви. Такође, током наредних дана у здравственим установама у општини Врбас грађанима ће бити доступан разни промотивни материјал са информацијама о дијабетесу код жана.

На трибини која се одржава у Анакс сали Центра за физичку културу "Драго Јововић", говориће мр сц. мед. др Драгана Балаћ из Института за јавно здравље Војводине, и др Бојана Копривица, специјалисткиња ендокринологије у Општој болници Врбас. 

"Савет за здравље општине Врбас овогодишње обележавање Светског дана здравља планира да посвети ризику од дијабетеса, са посебном пажњом на жене које имају шећерну болест током репродуктивног периода, што намеће потребу адекватног мониторинга пре, за време и после трудноће. На трибини коју организујемо предавачи ће говорити на тему гојазности, као болести савременог шовека, утицају гојазности на настанак дијабетеса и зашто је важно на време препознати и лечити дијабетес", наводи се, између осталог, у позиву грађанима да присуствују трибини, информишу се о наведеној теми, а затим променом животних навика смање ризик од оболевања. Подршку могу очекивати и од Удружења за борбу против дијабетеса "Плави Врбас", коју води Игор Црњански.

Иначе, Савет за здравље општине Врбас објавио је нови Здравствени билтен који можете видети ОВДЕ.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"