"Мултиарт" у посети спортском центру ФСС у Старој Пазови

Светски дан аутизма - 02. април, Удружење "Мултиарт" и ове је године обележило на посебан начин - посетом спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

"Од прошле године смо са децом о којој бринемо интензивно присутни на стадионима, деца често носе дресове наших фудбалера који су им лично поклоњени. Нисмо никада доживели ниједну непријатност, иако су наша деца са најтежим дијагнозама, о свему пишемо на друштвеним мрежама и говоримо у медијима. Мишљења смо да са те стране, Владо Глођовић, пријатељ и сарадник нашег Удружења, бивши фудбалски судија, а данас ФИФА и УЕФА делегат, и ми као организација радимо нешто што није у довољној мери присутно у нашем друштву, али, такође, радимо на популаризацији фудбала на другачији начин. Посета спортском центру у Пазови све ово подиже на још виши ниво", оценио је Борис Бијеловић, председник "Мултиарта".   

Деца су за ову прилику на фудбалском терену раширили велики транспарент са натиписом "И ЈА ВОЛИМ НЕКОГ СА АУТИЗМОМ - 02. април Светски дан аутизма", а малишани су угошћени и даривани сувенирима ФСС.

"Мултиарт" који на све начине брине и помаже децу са развојним тешкоћама и њихове породице, годинама позива људе да се, баш на овај дан, сликају у плавим или белим мајицама, дуксевима са плавим ознакама (плава боја је ознака за аутизам) и фотографију поставе на друштвеним мрежама са поруком "И ја волим неког са аутизмом" или "И ја носим плаво". То је протеклих година, на њихов позив, урадило више хиљада људи, а прошле године су се у ову акцију укључили ФК Партизан и Заједница фудбалских клубова суперлиге и прве лиге Србије - ФК Партизан угостио је малишане из удружења, а Заједница је урадила мајице и велике банере.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"