Конкурс ЈКП - "Кад би планета умела да говори"

Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписало је ликовни конкурс за предшколце и ученике основних школа са територије општине Врбас, фото конкурс за ученике старијих разреда основних школа, као и литерарни конкурс за  ученике основних школа на тему "КАДА БИ ПЛАНЕТА УМЕЛА ДА ГОВОРИ".

Пропозиције

Конкурс је отворен од 22. априла 2023. године. Сви радови који стигну на адресу ЈКП "Комуналац, 21460 Врбас, Саве Ковачевића 87, до 22. априла 2023. године учествују  на конкурсу. Учесници ликовног конкурса - предшколци и ученици основних школа са територије општине Врбас. Предшколци шаљу групне радове, а ученици појединачне. Учесници фото конкурса -  Ученици старијих разреда (V-VIII) основних школа са територије општине Врбас. Учесници литерарног конкурса - ученици основних школа са територије општине Врбас.

Тема  конкурса: "Када би планета умела да говори" - Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписује традиционални дечији фото, ликовни и литерарни конкурс поводом 22. марта, Светског дана вода. Циљ конкурса је подстаћи најмлађе да размишљају о животу на планети Земљи. Стручњаци упозоравају да у будућности снабдевање пијаћом водом може бити велики проблем. Зато код деце треба пробудти свест да воду треба чувати и штедети. Такође, проблем је загађење. Неконтролисано се баца смеће, тамо где му није место, и у опасност доводи сав живи свет на планети земљи. Сви заједно се морамо старати да не дође до загађења  животне средине. Јавно комунално предузеће "Комуналац" бави се водоснабдевањем као и одржавањем јавне комуналне хигијене па је  један од задатка предузећа управо едукација јавности о значају водног ресурса и заштити животне средине.

Ликовна техника: Дозвољене су све ликовне технике.

Фотографије: Фотографисати се може фото апаратом или телефоном. Слати искључиво фотографије настале у време трајања конкурса, које не смеју бити обрађиване. Препоручује се да димензија дигиталног записа једне фотографије не сме бити већа од 1.920 пиксела (дужа страна), а резолуција 72 dpi, формат .jpg у максималном квалитету компресије. Фотографије које аутори шаљу на конкурс могу бити и на фотопапиру диментије 13x18 cm. Mогу се послати поштом, или донети лично на писарницу ЈКП. Фотографије у дигиталној форми се могу доставити путем мејл адресе, или на Facebook страницу ЈКП "Комуналац".

Литерарни радови: Песме или кратке приче достављати откуцане на А4 формату. Уколико су написане на неком од језика националних мањина потребно је приложити њихов превод. Послати поштом или предати на писарницу ЈКП "Комуналац".

Начин пријављивања: Слање фотографија, ликовних и литерарних радова на конкурс врши се поштом или директно на писарницу ЈКП. Учесници конкурса радове треба да предају учитељима, односно, наставницима српског језика и ликовне културе (односно, особи коју одреди школа), који ће их даље дистрибуирати, а могу то учинити и родитељи, односно деца лично.

На полеђини сваког ликовног и литерарног рада, односно уз фотографије, обавезно навести следеће податке:

  1. име и презиме аутора,
  2. зависно од узраста кандидата који учествује на конкурсу, назив вртића или школе, разред, одељење и контакт телефон,
  3. име и презиме васпитача, учитеља или наставника. 

Напомене и ограничења: Радови без тражених података не могу учествовати на конкурсу. Један аутор на конкурс може послати највише по један ликовни рад, фотографију, или литерарни рад. Предшколци шаљу групне ликовне радове, сви остали учесници, фото ликовног и литерарног конкурса, појединачне.

Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих фото, ликовних и литерарних радова, стручни жири ће направити селекцију од по три најбоља у свакој узрасној категорији. Награђени радови биће представљени на сајту, званичној FB страници предузећа и Инстаграм профилу. Након жирирања биће организована и изложба најбољих фотографија, ликовних и литерарних радова.                                                      

Награде: Организатор конкурса обезбедиће пригодне награде и одговарајуће дипломе за по три најбоља ликовна и литерарна рада у свим узрасним категоријама. Проглашење победника и изложба радова: Дан и термин свечаности на којој ће бити додељене награде и отворена изложба награђених радова биће накнадно утврђен, о чему ће аутори награђених радова и остали учесници конкурса бити  правовремено обавештени. Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатор конкурса задржава право да их искористи као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, а без накнаде ауторима.

Додатне информације у вези са конкурсом можете добити позивом Сектора маркетинга на бројеве телефона 021.706.575 и 064.847.5833 и 064.805.7434. Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

                                                                                           

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"