„Пажљивкова смотра 2023“ изнедрила победнике на нивоу општине Врбас

"Пажљивкова смотра 2023“ добила је победнике такмичења на локалном нивоу и од данас су познати представници општине Врбас на регионалном такмичењу у познавању саобраћајних правила. Циљ "Пажљивкове смотре" је да се код деце подигне ниво знања о саобраћају, као и да се упознају са правилима безбедног понашања, на њима занимљив начин. У томе су им помагали  васпитачи, учитељи и родитељи.

"Све екипе су показале добро знање из области саобраћаја, али само најбољи добили су право да наставе учешће у популарном, едукативном квизу. Општину Врбас ће у рангу предшколског узраста представљати вртић 'Бубица', Основна школа 'Бранко Радичевић' из Равног Села ће се такмичити у категорији првих разреда, а Основна школа 'Вук Караџић' из Бачког Доброг Поља у категорији других разреда", саопштила је након такмичења Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја.

Према њеним речима, пројекат "Пажљивкова смотра" организује се у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, а на овогодишњој, трећој по реду смотри, учешће је узела чак 71 локална самоуправа, што је највећи број до сада.

"Деца су најосетљивија категорија учесника у саобраћају и морамо им својим понашањем бити прави пример. Морамо их научити да брину о безбедности, да се одговорно понашају и тако заштите од евентуалних опасности“, рекла је Алексић.

Иначе, у протеклих десет година на путевима у Србији настрадало је чак 14.633 деце, од тога 126 деце је изгубило живот. Само прошле године, према прелиминарним подацима, изгубљено је 13 дечијих живота. Агенција за безбедност саобраћаја спроводи различите превентивно-едукативне активности како би број погинуле деце до 2030. био сведен на нулу, а "Пажљивкова смотра" као вид саобраћајног образовања је само један од њих.

КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

23. мар 2023. КУЛТУРА

У уторак отварање изложбе графика "Из дубине"

Ликовна галерија Културног центра Врбас организоваће у ут...

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

20. мар 2023. КУЛТУРА

Конкурс за Невенов фестивал деце песника

Невенов фестивал деце песника у Савином Селу расписао је ...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

13. мар 2023. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс 2023

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", ра...

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

26. феб 2023. КУЛТУРА

Врбаски фолклораши на Данима мимозе у Херцег Новом

Наступ Фолклорног ансамбла Културног центра Врбаса био је...

Нове награде за Веселина Милићевића

22. феб 2023. КУЛТУРА

Нове награде за Веселина Милићевића

Веселин Милићевић, сатиричар, афористичар и песник за дец...