Сретењски орден потврда истинске вредности Гимназије

Група бивших ученика Гимназије „Жарко Зрењанин“, данас успешних појединаца у бројним сферама деловања, од науке, преко привреде, све до уметности, предвођена Рајком. Р Каришићем и проф. др Владимиром Копривицом, а затим озваничена службеним предлогом који је упућен са адресе општине Врбас, били су иницијална каписла за награду Сретењски орден III степена, који је Председник Србије Александар Вучић уручио Татјани Кажић, директорки више од два века старе образовне установе.

„Наши бивши ученици, већ формирани и потврђени у својим професијама, али и даље верни својој бившој школи, желели су на овај да Гимназији која им је пуно пружила, искажу захвалност и орденом који додељује Председник Србије, још једном се јавно потврди значај и вредност установе. Њихова иницијатива наишла је на неподељену подршку локалне самоуправе и из кабинета председника општине Врбас Предрага Ројевића упућена је номинација за велико државно признање. Потврда да је Гимназија ’Жарко Зрењанин’ добитник Сретењског ордена III степена за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у просветној делатности, стигла нам је неколико дана пре празника и све нас веома обрадовала“, рекла је Татјана Кажић, директорка Гимназије.

Гимназија већ 214 година школује и покушава да испрати младе генерације на прави пут, а када иза установе стоји толико дуга традиција, свака година је прилика за обележавање неког јубилеја.

„Ове године обележавамо 70. годишњицу изласка првог броја школског листа Млади дани, једног од најстаријих часописа ове врсте у Србији. Овај лист изнедрио је бројне уметнике, песнике и писце, и план је да јубилеј буде свечано истакнут у нашем радном календару. Наша свакодневица је и све оно што прати упис у школу и желимо да будућим генерацијама пружимо што више ваљаних разлога зашто треба да постану ученици Гимназије ’Жарко Зрењанин’. Зато смо реализовали идеју да формирамо одељење за ученике са посебним способностима за спорт, тзв. спортско одељење, за шта смо добили сагласност Покрајинског секретара за образовање и свих других институција. Радујемо се новим могућностима и надамо се да ће нови смер и нови ђаци дати нови квалитет нашој школи“, рекла је Кажић.

Према речима директорка, Гимназију очекује и велика реконструкција зграде. "Имамо завршену пројектну документацију и на списку смо установа које ће бити урађене. Предвиђена је комплетна реконструкција ентеријера, уређење фасаде и крова, замена столарије и многи други послови. Важно је да смо ми спремни да послови крену када год то одреди финансијер“, рекла је Татјана Кажић, директорка Гимназије „Жарко Зрењанин“.

фото: Рајко Р. Каришић

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"