Спортским клубовима усмерено 44,5 милиона динара

Спортским клубовима из општине Врбас додељено је 44,5 милиона динара подршке из општинског буџета. Средства су опредељена на конкурсу, а председник општине Предраг Ројевић и члан Општинског већа задужен за спорт Срђан Станић, уручили су данас у свечаној сали СО Врбас уговоре председницима спортских клубова.

"Општина Врбас за спорт издваја близу 7 одсто укупног буџета општине, који је планиран у износу од 2,1 милијарди динара. За подршку спортским клубовима издваја се 2,3 одсто од укупног буџета, а целих 35 одсто од целокупног буџета за спорт, који ове године износи 131,4 милиона динара. Ове године ћемо са 44,5 милиона динара подржати 34 спортска клуба. То је за 500.000 динара више него прошле године, када смо издвојили 44 милиона", рекао је приликом уручења уговора Предраг Ројевић, председник општине Врбас.

Он је подсетио да је локална самоуправе Врбас током претходних година инвестирала више од 110 милиона динара за унапређење услова за бављење спортом. Највише новца уложено је у Центар за физичку културу "Драго Јововић". "Најзначајнији спортски објекат у општини Врбас, чије је коришћење потпуно бесплатно за све клубове, место је у које редовно улажемо новац и опремамо га. У главној дворани замењен је паркет, реновирана је тераса и столарија затвореног базена. Такође, реконструисали смо спортску салу у Основној школи 'Вук Караџић' у Бачком Добром Пољу, где тренира више од 400 ђака, спортиста и рекреативаца. Потпуно смо средили и спортске терене на Шлајзу. У Змајеву је изграђен нов кошаркашки терен, с новим кошевима и мултифункционалном подлогом. Реконструишемо просторије ФК Сутјеска у Бачком Добром Пољу, реновирамо и градимо нова спортска игралишта, попут оног у блоку Сава Ковачевић. Кроз буџет подржавамо одржавање великог броја спортских манифестација. У будућности ћемо наставити с модернизацијом ЦФК 'Драго Јововић' и подршком спортским клубовима и манифестацијама", истакао је Ројевић.

Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, рекао је овом приликом да је снажна подршка клубовима, уз, пре свега, добар рад у њима, донела и добре резултате спортистима, који су још једном потврдили да је Врбас град у ком стасавају многи шампиони и врхунски такмичари. "Финансирање спорт у највећој мери сада долази из локалног буџета и ради се о значајним средствима. Некада је иза клубова стајала снажна привреда у граду, али то више није случај, мада поједини привредни субјекти и даље издвајају новац за спортисте. Наша је обавеза да бринемо и о такмичарском и о школском спорту, разумемо потребе клубова и трудимо се да сви добију новац за нормално функционисање, јер знамо да су спортисти најбољи амбасадори општине Врбас. Желимо да у клубовима видимо што више деце, да им пружимо могућност да се правилно развијају и напредују у сваком погледу, и све добре идеје које у фокус стављају младе и њихов спортски развој, општина Врбас је спремна да подржи и промовише", рекао је Станић и свим спортистима још једном честитао на постигнутим резултатима и пожелео им нове успехе у 2023. години. 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"