Матурантима представљенe могућности за наставак школовања

У Гимназији "Жарко Зрењанин" данас је одржан Дан отворених врата - промоција виших и високих школа које нуде програме за наставак школовања ученика завршног разреда средње школе. Матурантима је своју понуду представило 11 државних и пет приватних образовних установа - Факултет техничких наука, Природно-математички факултет, Филозофски, Правни, Пољопривредни, Технолошки, Економски, Грађевински и Педагошки факултет, затим Висока школа струковних студија за образовање васпитача и Висока пословна школа струковних студија, те Факултет за инжењерски менаџмент Врбас, Факултет за спорт и туризам - ТИМС, Правни факултет за привреду и правосуђе, Факултет за правне и пословне студије "Др Лазар Вркатић" и Факултет за пословну економију и предузетништво - ПЕП.

Нешто касније у Скупштини општине Врбас, за ученике ђачког парламента основних школа, матуранте средњих школа и представнике савета родитеља образовних установа, организована је промоција појединих иновативних метода наставе који се примењују у школама. О једном од ових метода говориле су Јасминка Олић Илчешин и Здравка Јелачић Мајкић, наставнице у Основној школи "Братство - јединство" у Куцури, док је предавање из области медијске писмености - "Сазнај и разазнај", о одговорном и критичком сагледавању медијских садржаја, одржао Младен Ђуричић, професор у Гимназији "Жарко Зрењанин". Средња стручна школа "4. јули" представила је едукативно радионицу "Roudpol" која се бави темом управљања возилима под дејством алкохола и других психоактивних супстанци. Аутори ове радионице су професори Феђа Делић, Цвјета Крунић, Драган Копривица, Ивана Котлаја Николић, Гордана Петровић, Мартина Дувњак и Милан Гајић.

План локалне самоуправе је и да се до краја фебруара за све ученике осмих разреда организују посете средњим школама, како би се ученици непосредно упознали са жељеним смеровима и евентуално лакше определили за избор образовних профила.

Прилог РТВ Војводина

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"