"Капушњик фест" додатно ујединио Куцуру

И поред ветра који је током целог дана снажно дувао дугим улицама, у Куцури је у суботу одржана гастрономска манифестација "Капушњик фест", једина ове врсте која презентује капушњик, русинско национално јело. Ово је други пут да вредне Куцуранке јавно, за све госте припремају традиционални специјалитет од киселог купуса и теста, а идеја за покретање проистекла је прошле године из чињенице да ову посластицу у Куцури припремају све националне заједнице које у овом месту живе. За припрему капушњика биле су задужене Куцуранке из Актива жена КУД "Жетва" и Актива жена КУД "Завичајно врело".

"Задовољство је поново имати прилику бити део програма и активности које представљају и чувају традицију и обичаје Куцуре и општине Врбас у целини. Ово место и овакве манифестације не истичу у први план различитости, већ негују посебности које су један од темеља нашег заједништва. 'Капушњик фест' и друге манифестације негују и нашу потребу и жељу да напредујемо и развијамо се, поштујући једни друге. Општина Врбас увек ће пружати пуну подршку свим удружењима и ствараоцима који делују са циљем очувања наше богате традиције и културне баштине", рекла је приликом отварања манифестације Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Организатор "Капушњик феста" била је Туристичка организација општине Врбас и бројна удружења, културно-уметничка друштва и Куцурани.

Посетиоце манифестације у Куцури поздравио је и покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, који је овом приликом позвао сва удружења да искористе прилику и пријаве се на конкурс за пружање подршке организовању манифестације, који ће бити расписан крајем фебруара. "Покрајински секретаријат за привреду и туризам се труди да помогне све манифестације и конкурс који припремамо вредан је око 40 милиона динара. Желимо да кроз ове и сличне манифестације додатно унапредимо туризам у Војводини", рекао је Иванишевић

Током дана припремљено је и подељено више од 1.500 капашњика, специјалитет је припреман пред гостима, а уз ову посластицу, посетиоци су имали прилике да на бројним штандовима пробају и друге специјалитете и традиционалну храну. Своје место у програму имао је и тамбурашки оркестар и разни музички извођачи.

Прилог РТВ

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"