Кориснички еИД налог за брже услуге свих сервиса

Привредници и грађани, који желе да користе електронске услуге Агенције за привредне регистре, као што су еДостављање финансијских извештаја, еРегистрација понуђача, еРегистрација оснивања Д.О.О и предузетника, еГрађевинске дозволе, еЕвидентирање стварних власника и друге услуге доступне на порталу са еСервисима Агенције, а који до сада нису имали кориснички АПР налог, од 16. јануара 2023. године треба да креирају кориснички налог преко портала за електронску идентификацију eID.gov.rs, након чега ће аутоматски бити преусмерени на систем АПР-а.

Постојећи корисници ових електронских услуга моћи ће да користе своје АПР налоге креиране путем Система за централизовано пријављивање корисника Агенције све до 1. јуна 2023 године, а по истеку овог рока биће доступна искључиво пријава преко Портала eID.gov.rs.

Са јединственим корисничким еИД налогом, привредницима и грађанима је омогућен приступ не само свим електронским услугама АПР-а, већ и осталим услугама еУправе, ЛПА, еЗдравље, Мој е Дневник, еФактура и Моја прва плата.

Иначе, Агенција за привредне регистре (АПР) објавила је нови ценовник накнада за регистрацију предузећа у којем се наводи да ће накнада за регистрацију фирме од 1. јануара 2023. износити 6.500 динара.

У саопштењу АПР наводи се да накнада за регистрацију оснивања привредног друштва, јавног предузећа, задруге, задружног савеза, удружења, задужбине, фондације, спортског удружења, друштва и савеза у области спорта, привредне коморе, огранка страног привредног друштва и представништва страног привредног друштва, страног удружења, представништва стране задужбине и стране фондације, представништва стране привредне коморе, здравствене установе и установе културе износи 6.500,00 динара, а ако је пријава за регистрацију електронска 5.900 динара.

Накнада за регистрацију медија, туристичке агенције, стечајне масе, понуђача и за издавање или обнављање лиценце за обављање послова туристичке агенције организатора туристичког путовања износи 3.300 динара, а ако је пријава електронска 3.000,00 динара. Накнада за регистрацију предузетника у овој години је 1.600 дин, а ако је електронска износ је 1.500 динара.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"