"Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци"

Општина Врбас и удружења "Сомборски едукативни центар" и "Куцурско удружење младих" склопили су споразум о сарадњи који треба да поспеши реализацију активности предвиђених пројектом "Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци". Споразум су потписали Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас, у име локалне самоуправе, Срђан Влашкалић, извршни директор "Сомборског едукативног центра", и Стеван Самочета, председник "Куцурског удружења младих".

"Споразумне стране сарађиваће и заједнички реализовати активности које за крајни циљ имају креирање нацрта предлога Локалног акционог плана за децу општине Врбас, које се реализују у оквиру пројекта 'Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци'. Носилац пројекта сагласан је да целокупну међусобну сарадњу организују на принципима добровољности, транспарентности и у циљу креирања нацрта предлога Локалног акционог плана за децу општине Врбас", наводи се у споразуму.

Локални план акције за децу општине Врбас представљаће стратешки документ којим се дефинише и регулише општа политика локалне самоуправе према деци за наредни период и биће заснован на кључним принципима Националног плана акције за децу, који је усвојила Влада Републике Србије. Поменути документ бавиће се темама као што су смањење сиромаштва деце, унапређење образовања и културе деце, унапређење здравља деце, унапређење положаја деце са посебним потребама, заштита деце од злостављања, занемаривања и злоупотребе, затим положај и права деце без родитељског старања, смањење асоцијалног понашања и информисаност деце и родитеља.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"