ЈКП "Комуналац": Санирана депонија у Куцури, путари уређују јарке

Јавно комунално предузеће "Комуналац" са почетком 2023. године уклонило је и санирало депонију грађевинског материјала у Куцури, саопштено је из ЈКП.

"На основу уговора с Одељењем за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, екипе Пословне јединице 'Чистоћа' ЈКП 'Комуналац', санирали су депонију за одлагање грађевинског отпада у Куцури, у правцу Савиног Села, која се простире на 1.500 квадратних метара. Уклоњено је 1.000 кубних метара отпада. Поред грађевинског, за чије одлагање је предвиђен овај простор на ободу села, затечена је и друга врста смећа. Апелујемо на становникe Куцуре да ову депонију користе искључиво за одлагање грађевинског отпада и земље, те да на ово место не довозе комунални и други отпад", наводи се у саопштењу. 

Из овог предузећа стиже и обавештење да су екипе Зимске службе ЈКП ископали упојне јарке у улици Арчибалда Рајса у Врбасу.

"На основу уговора с локалном самоуправом, у току је одржавање и ископ јендека на више локација у граду и насељеним местима врбаске општине. Ови радови решиће проблем одвођења вода и обезбедити бољу проходност за саобраћај. Упоредо с копањем упојних канала, уклањају се банкине. Путари користе лепо време, па су ових дана копали и одржавали јарке у Куцури, Равном Селу и Кулпину, као и на више локација у самом граду. Овим пословима претходило је постављање одбојне ограде у Врбасу на угловима улица Саве Ковачевића и Октобарске, Саве Ковачевића и Бачке, Иђошког пута и Виноградске улице, као и у Змајеву на кривини према Сиригу. Постављено су и смерокази, а крпе се и ударне рупе хладном асфалтном масом", стоји у саопштењу.

 


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"