Горану Лабудовићу Шарлу награда "Златна значка"

Горан Лабудовић Шарло, писац, добитник је ''Златне значке'' коју додељују Културно-просветна заједница Србије, Министарство спољних послова и Министарство културе.

Ово признање се додељује за ''дугогодишњи допринос развијању културних делатности и несебичан, предан и дуготрајан рад''. Манифестација која је окупила еминентна имена наше културе и уметности, одржана је у Народном позоришту у Београду, на сцени ''Раша Плаовић''.

''Интересовао сам се колико има награђених из унутрашњости јер то сматрам важним због свих делатника у култури које заборављамо или нема ко да их предложи, ризикујући да се сакупљачи разних награда наљуте. У наредним годинама даћу свој допринос да се овим признањем одужимо онима који су несебично и свестрано допринели култури у својим срединама. За мене 'Златна значка' представља покретачки мотив, да и даље радим као и до сада, једнаком вољом и преданошћу", рекао је Лабудовић за vrbas.net.

"Златну значку" додељује Културно-просветна заједница Србије, а стручни жири је овог пута радио у саставу Живорад Ајдачић, председник, Божица Велоусис, књижевница, Мирољуб Филиповић Филимир, ликовни уметник, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, и Марија Бишоф, уредник. Награда се састоји од позлаћене значке и повеље – графичког листа.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"