Две вредне донације за још ефикаснији "Мултиарт"

Удружење "Мултиарт", у сарадњи са партнерским организацијама и хуманим појединцима, успело је да обезбеди два значајне донације које ће додатно унапредити ефикасност и услуге лицима са развојним тешкоћама. На адресу "Мултиарта" ових дана стиже прилагођено возило за превоз особа са телесним инвалидитетом и особа са менталним тешкоћама, а већ је на адресу удружења из Словеније стигла мека хипербарична комора за потребе деце са аутизмом и другим развојним тешкоћама.

"Возило Удружењу 'Мултиарт' додељује на петогодишње коришћење организација 'Корак срцем' из Руме, у оквиру заједничког пројекта бесплатног превоза особа са телесним инвалидитетом и менталним тешкоћама. У питању је комби возило - продужени Fiat Ducato, опремљен хидрауличном рампом и лифтом за подизање инвалидских колица. Приоритет у превозу имаће деца, али ће се у складу са могућностима возило бити на услузи одраслим особама и старим лицима. Трошкове регистрације и сервиса покриваће организација 'Корак срцем', док су обезбеђивање горива и возача волонтера обавезе наше организације и ФБ групе 'Возачи великог срца Србија'. Возило ће се примарно користити за следеће потребе: превоз до школе, превоз у дневни боравак, превоз на лекарске прегледе и интервенције, превоз ради одласка на терапије, превоз у кућу Удружења 'Мултиарт' на Златибору на терапеутски боравак, превоз на бањска лечења и терапије, превоз на кампове и излете у организацији удружења, превоз на спортска такмичења, манифестације и културна дешавања, превоз хуманитарне помоћи", рекао је Борис Бијеловић, председник "Мултиарта". Свечано уручење возила заказано је за суботу, 17. децембар у подне.

Такође, "Мултиарт" је примио донацију меке хипербаричне коморе за потребе деце са аутизмом и другим развојним тешкоћама.

"Хероји су међу нама. Др Владан Станојковић је први лекар у Словенији који је добио лиценцу словеначког Министарства здравља за лечење хипербаричном оксигенацијом. У својој ординацији поседује пет комора. Бесплатно је лечио много деце са тешкоћама у Словенији. Комора коју нам је донирао је половна, али у одличном стању. Подсетићу да су наша деца били корисници бесплатних терапија у Специјалној болници за хипербаричну медицину у Београду, али ти програми су угашени још пре две године. Од тада у Србији не постоје овакве бесплатне терапије. Настављамо даље, на здравље и радост деце и родитеља", поручио је Бијеловић и захвалио др Станојковићу на донацији која још једном потврђује његову, свима добро знану хуманост.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"