Римокатоличка црква обележила славу

Римокатоличка црква у Врбасу, посвећена Безгрешном зачећу блажене девице Марије, обележила је данас славу цркве - 08.  децембар, дан на који је 1884. године ова богомоља освештана.

Уз звона и присуство великог броја верника, свечана миса започела је у 12.00 часова. Поред локалног свештеника, Кароља Сабадија, служили су свештеник Ференц Брашњо из Малог Иђоша, те велечасни Душан Балажевић и Тибор Жуњи из Србобрана. "Ово је најрадоснији дан у Врбасу, јер је на торањ на овај дан далеке 1884. године постављен крст, а следеће године су постављена и звона", истакао је свештеник Карољ Сабади. 

Као пратећа манифестација црквене славе, у Градском музеју Културног центра Врбас отворена је у божићна и новогодишња изложба Културно-уметничког друштва "Сирмаи Карољ". Марија Пароци из секције КУД-а "Златни клас", рекла је да је ово 16. изложба ручних радова која се отвара поводом Божића, као и да ће је ове године претити и седмодневна радионица за децу. "Веома ми је драго што је Градски музеј прихватио да заједно организујемо ову манифестацију, као и претходних година. Ове године договорили смо се да свако дете које буде учествовало у радионици направи и по један новогодишњи украс за кићење градске јелке, што нас посебно радује. Добро је да све више учешћа на радионици узимају и друга деца, не само припадници мађарске националне заједнице, што је стварно добро. Такође, радује нас што смо на нашој миси и овде на изложби имали и госте, ходочаснике из Бечеја", рекла је Пароци и захвалила Градском музеју за сталну подршку у организовању изложби.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"