Повеља "Капетан Миша Анастасијевић" Милану Глушцу

Povelja "Kapetan Miša Anastasijević" Milanu Glušcu

Традиционална додела признања "Капетан Миша Анастасијевић" одржана је у понедељак у Ректорату Универзитета у Новом Саду. Изабрано је 20 појединаца који су својим примером допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва на територији Аутономне Покрајине Војводине. Један од овогодишњих добитника је и Милан Глушац, бивши председник општине Врбас и посланик у актуелном сазиву Народне Скупштине Републике Србије. 

Награда "Капетан Миша Анастасијевић подсећа на лик и дело познате перјанице српског предузетништва Мише Анастасијевића и једног од највећих филантропа и добротвора из XIX века који је створио велико богатство. Они који су показали друштвену одговорност су и награђени. Изабрано је и 20 привредних и друштвених субјеката и стваралаца који су најбољи у својој области на територији АП Војводине, пренео је РТВ.

"Велико је задовољство бити добитник Повеље 'Капетан Миша Анастасијевић' и наћи се у друштву свих других награђених, људи који својим деловањем свакодневно унапређују себе и друштво у ком живе. Истовремено, награда је и велика обавеза и подстрек да се са одговорним радом настави у будућности. Налазимо се у комплексним околностима и као друштво суочавамо се са оштрим изазовима, држава предузима на себе терет кризе, а на нама као појединцима да је да дамо свој допринос да се проблеми реше и наставимо путем развоја. То је наш задатак, у било ком сегменту да делујемо, било да је то економија, енергетика, образовање, култура, спорт, како би се систем могао нормално да функционише", рекао је Глушац и захвалио жирију за доделу награде.

Поред Глушца, овогодишњи лауреати између осталих су: Проф. др Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду; Проф. др Драган Станић, председник Матице српске; Мр Милан Јарић, помоћник Покрајинског секретара за привреду и туризам; Станко Љубичић, помоћник градоначелника Града Новог Сада; Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа; Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине; Зоран Семеновић, председник општине Шид; Проф. др Александар Реџек, директор Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица; Весна Вучуревић, председник Групе "Универекспорт"; Предраг Михајловић, председник Управног одбора Удружења банака Србије.

 

 

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...