У току реконструкција свлачионица на стадиону ФК Сутјеска у БДП

У току је реконуструкција комплетног објекта на стадиону Фудбалског клуба Сутјеска у Бачком Добром Пољу. Након реконструкције фудбалски клуб ће добити потпуно нове свлачионице, тоалете, туш кабине и канцеларијски простор. Радови су вредни 3,4 милиона динара и подразумевају потпуну реконструкцију. Уместо старих и дотрајалих, биће уграђене нове плочице, умиваоници, тушеви, санитарије. Биће уграђена топлотна изолација, нове електро-инсталације, нова водоводна и канализациона инсталација. Предвиђени су гипсарско-молерски радови, као и замена олука на целом објектку. Очекује се да радови буду готови за 20 дана.

Председник општине Врбас, Предраг Ројевић, истакао је овим поводом да је Врбас средина велике спортске традиције и да из године у годину повећава улагања у спортске објекте и унапређење спорта.

"Врбас је град спорта, и у 2022. години за подршку и развој спорта из буџета је издвојено 197,2 милиона динара. Наредне године ће тај износ бити и већи. Ове године смо, уз подршку Покрајинске владе, успели да после 30 година заменимо свих 1.200 квадрата паркета у спортској дворани ЦФК 'Драго Јововић'. Тиме смо омогућили најбоље услове за нашу децу, за спортске клубове који у центру тренирају и играју званичне мечеве. Колико је ово значајна инвестиција говори и податак да дворану на дневном нивоу користи око 1.000 деце, спортиста и рекреативаца. Такође, прошле и ове године смо инвестирали 11 милиона у замену браварије на базенима, сређивање фасаде и застакљивање отворене терасе. За три године уложили смо 22,5 милиона динара. Уз то, ове године смо са 45 милиона динара подржали 34 спортска клуба", рекао је Ројевић.

Према речима Срђана Станића, члана Општинског већа задуженог за спорт, реконструкција објекта ФК Сутјеска у Бачком Добром Пољу представља само део улагања у спорт.

"У Бачком Добром Пољу смо већ реконструисали спортску халу у Основној школи 'Вук Караџић', у којој тренира више од 400 ђака и спортиста. Поред 190 ученика локалне школе, своје тренинге у њој одржавају и чланови два спортска клуба, међу којима су 70 фудбалера месног фудбалског клубе Сутјеска и девојке истоименог одбојкашког клуба, чији грб носи 60 одбојкашица и оне се такмиче у више узрасних категорија под окриљем Одбојкашког савеза Војводине. Такође, сарадњом Покрајинске владе и локалне самоуправе потпуно је уређен стадион ОФК Врбас у Врбасу. Постављено је 800 седишта на западној трибини, дигитални семафор, асфалтирана је атлетска стаза", истакао је Станић.

КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

29. нов 2022. КУЛТУРА

У Савином Селу одржан први концерт класичне музике

У Савином Селу одржан је први концерт класичне музике. На...

Изложба Градског музеја отворена у Печују

16. нов 2022. КУЛТУРА

Изложба Градског музеја отворена у Печују

Градски музеј Културног центра Врбаса поставио је у среду...

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

11. нов 2022. КУЛТУРА

"Пронађи најлепши, најшаренији или највећи лист"

Културни центар Врбас, Школа цртања "Школица цртица" и Ја...

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

07. нов 2022. КУЛТУРА

Андрији Радуловићу награда "Небојша Деветак"

Жири књижевне награде "Небојша Деветак", која се додељује...

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

02. нов 2022. КУЛТУРА

Резултати литерарно-ликовног Јесењег конкурса 2022

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" сао...